• \( \Large x^{2}-365=364; y-\sqrt{324}=\sqrt{81} \)

    A) If x>y

      B) \( \Large If \ x \ge y \)

    C) lfx

      D) \( \Large If \ x \le y \)

    Correct Answer:
      D) \( \Large If \ x \le y \)

    Description for Correct answer

    \( \Large x^{2} - 365 = 364 \)

    =>\( \Large x^{2} = 364 + 365 \)

    Therefore, \( \Large x = \sqrt{729} = \pm 27 \)

    and \( \Large y - \sqrt{324} = \sqrt{81} => y - 18 = 9 \)

    Therefore, y = 27

    So, \( \Large y\ge x \  or \  x \le y \) because y = 27 and x = -27 and x = 27


Similar Questions
1). \( \Large 3x^{2}+8x+4=0; 4y^{2}-19y+12=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx D). \( \Large If \ x \le y \)
-- View Answer
2). \( \Large x^{2}-x-12=0; y^{2}+5y+6=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx D). \( \Large If \ x \le y \)
-- View Answer
3). \( \Large x^{2}-8x+15=0; y^{2}-3y+2=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If x\ge y \)
C). lfx D). \( \Large If x \le y \)
-- View Answer
4). \( \Large x^{2}-32=112; y-\sqrt{169}=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If x\ge y \)
C). lfx D). If x = y or relation cannot be established
-- View Answer
5). \( \Large x-\sqrt{121}=0; y^{2}-121=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx D). If x = y or relation cannot be established
-- View Answer
6). \( \Large x^{2}-16=0; y^{2}-9y+20=0 \)
A). If x>y B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lf x D). \( \Large If \ x \le y \)
-- View Answer
7). If \( \Large x^{2} = 6 + \sqrt{6+\sqrt{6 + \sqrt{6+....  ...... \infty}}} \) then what is one of the values of x equal to?
A). 6 B). 5
C). 4 D). 3
-- View Answer
8). The sum of a number and its reciprocal is \( \Large \frac{10}{3} \), then the numbers are
A). \( \Large 3, \frac{1}{3} \) B). \( \Large 3, -\frac{1}{3} \)
C). \( \Large -3, \frac{1}{3} \) D). \( \Large -3, -\frac{1}{3} \)
-- View Answer
9). In solving a problem, one student makes a mistake in the coefficient of the first degree term and obtains -9 and -1 for the roots. Another student makes a mistake in the constant term of the equation and obtains 8 and 2 for the roots. The correct equation was
A). \( \Large x^{2}+10x+9=0 \) B). \( \Large x^{2}-10x+16=0 \)
C). \( \Large x^{2}-10x+9=0 \) D). None of the above.
-- View Answer
10). The difference in the roots of the equation \( \Large 2x^{2}-11x+5=0 \) is
A). 4.5 B). 4
C). 3.5 D). 3
-- View Answer