Topics
>> Elementary Mathematics >> Quadratic Equations
11). \( \Large 3x^{2}+8x+4=0; 4y^{2}-19y+12=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx
D). \( \Large If \ x \le y \)
12). \( \Large x^{2}-x-12=0; y^{2}+5y+6=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx
D). \( \Large If \ x \le y \)
13). \( \Large x^{2}-8x+15=0; y^{2}-3y+2=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If x\ge y \)
C). lfx
D). \( \Large If x \le y \)
14). \( \Large x^{2}-32=112; y-\sqrt{169}=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If x\ge y \)
C). lfx
D). If x = y or relation cannot be established
15). \( \Large x-\sqrt{121}=0; y^{2}-121=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx
D). If x = y or relation cannot be established


16). \( \Large x^{2}-16=0; y^{2}-9y+20=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lf x
D). \( \Large If \ x \le y \)
17). If \( \Large x^{2} = 6 + \sqrt{6+\sqrt{6 + \sqrt{6+....  ...... \infty}}} \) then what is one of the values of x equal to?
A). 6
B). 5
C). 4
D). 3
18). The sum of a number and its reciprocal is \( \Large \frac{10}{3} \), then the numbers are
A). \( \Large 3, \frac{1}{3} \)
B). \( \Large 3, -\frac{1}{3} \)
C). \( \Large -3, \frac{1}{3} \)
D). \( \Large -3, -\frac{1}{3} \)
19). In solving a problem, one student makes a mistake in the coefficient of the first degree term and obtains -9 and -1 for the roots. Another student makes a mistake in the constant term of the equation and obtains 8 and 2 for the roots. The correct equation was
A). \( \Large x^{2}+10x+9=0 \)
B). \( \Large x^{2}-10x+16=0 \)
C). \( \Large x^{2}-10x+9=0 \)
D). None of the above.
20). The difference in the roots of the equation \( \Large 2x^{2}-11x+5=0 \) is
A). 4.5
B). 4
C). 3.5
D). 3
Go to :
Total Pages : 7