Exams >> SSC Exams >> SSC Practice test(2)

This SSC Exam Sample question paper consists of the below sections.

General Intelligence and Reasoning
General Awareness
Quantitative Aptitude
English Comprehension



1). Choose the correct alternative to complete the series.
Lilly, Daisy, Datura,......?.

A). Sunflower B). Hibiscus
C). Marigold D). Jasmine
2). Which one of the given responses would be a meaningful order of the following?
1). Elephant 2) Cat 3) Mosquito 4) Tiger 5) Whale  

A). 5 3 1 2 4 B). 1 3 5 4 2
C). 3 2 4 1 5 D). 2 5 1 4 3
3). ccbab ....... caa ........ bccc ............. a .........
A). babb B). bbba
C). baab D). babc
4). a .... ..... dba ... .... bcad ...... ...... da ..... ...... cd
A). bcccdbcab B). abcddcba
C). cbcddcba D). aabbccdd
5). 4, 6, 10, 16, 24,....?......
A). 28 B). 30
C). 34 D). 40
6). 3, 5, 9, 17, .....?.....
A). 26 B). 65
C). 33 D). 42
7). A train starts from station A and reaches B 15 minutes late when it moves with 40 km/hr and 24 minutes late when it goes 30 km/hr. The distance between the two station is
A). 16 Km B). 18 Km
C). 21 Km D). 24 Km
8). In a row of men, Manoj is 30th from the right and Kiran is 20th from the left. When they interchange their position, Manoj becomes 35th from the right. What is the total number of men in the row?
A). 45 B). 44
C). 54 D). 34
9). Seven persons A, B, C, D, E, F and G are standing in a straight line.
D is to the right of G
C is between A and B
E is between F and D
There are three persons between G and B.
Who is on the extreme left?

A). A B). B
C). D D). G
10). From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:
CUMRSESOME

A). MOUSE B). SOBER
C). ROME D). MERCY