Exams >> SSC Exams >> SSC Practice test(2)

This SSC Exam Sample question paper consists of the below sections.

General Intelligence and Reasoning
General Awareness
Quantitative Aptitude
English Comprehension



11). Name a single letter, which can be prefixed to the following words in order to obtain entirely new words?
TILL TABLE PILE TAB PRING

A). S B). B
C). H D). C
12). Unscramble the following letters to frame a meaningful word. Then find out the correct numerical position of the letters:
B C U S M E L R N A
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

A). 61432587910 B). 31571042698
C). 39428105176 D). 21346897510
13). Using the following order and key decode the given coded word :
Code: L X P  Z J Y   Q M N B
Key :   b a  e  s p  r   h  i   g t
Coded word : ZBYXMNQB

A). height B). struggle
C). straight D). strength
14). In a certain code "MOUSE" is written as "PRUQC". How is "SHIFT" written in that code?
A). VJIDR B). VIKRD
C). RKIVD D). VKIDR
15). In a certain code '253' means 'books' are old; '546' means 'man is old' and '378' means 'buy good books'. What stands for "are" in that code?
A). 2 B). 4
C). 5 D). 6
16). lf + stands for division; \( \times \) stands for addition; - stands for multiplication; \( \div \) stands for subtraction, which of the following is correct?
a) \( 46 \times 6 \div 4 - 5 + 3 = 74 \)
b) \( 46 - 6 + 4 \times 5 \div 3 = 71 \)
c) \( 46 \div 6 \times 4 - 5 + 3 = 75.5 \)
d) \( 46 \times 6 - 4 + 5 \div 3 = 70.1 \)

A). d B). b
C). a D). c
17). If \( + = \times , - = \div , \times = +, \div = -, \) then which is the correct equation out of the following?
A). \( 18 \div 6 + 4 - 2 \div 3 = 22 \) B). \( 18 + 6 - 4 \times 2 \div 3 = 26 \)
C). \( 18 \times 6 - 4 + 7 \times 8 = 47 \) D). \( 18 - 6 \times 7 \div 2 + 8 = 63 \)
Directions : In the following Five questions, select the missing number from the given responses.
18).
A). 97 B). 907
C). 1097 D). 9107
19).
A). 12 B). 17
C). 18 D). 16
20).
 9    11   13
13   15   11
14   16   18
11   13    ?

A). 22 B). 14
C). 15 D). 21