Exams >> SSC Exams >> SSC Practice test(2)

This SSC Exam Sample question paper consists of the below sections.

General Intelligence and Reasoning
General Awareness
Quantitative Aptitude
English Comprehension



61). Animals protein is called first class protein because it is
A). delicious in taste B). cheaper in the market
C). rich in essential amino acids D). easily digestible
62). It is easy to burst a gas filled balloon with a needle than with a nail. It is because
A). nail exerts more pressure than needle on the balloon B). needle exerts more pressure than nail on the balloon
C). gas is reactive with the needle D). nail is more longer than needle
63). The velocity of sound in moist air is more than in dry air because the moist air has
A). less pressure than dry air B). more pressure than dry air
C). more density than dry air D). less density than dry air
64). X-rays can be used
A). to detect heart diseases B). to detect defects in precious stones and diamonds
C). to detect gold under the earth D). for cutting and welding of metals
65). Ice is packed in saw dust because
A). saw dust is poor conductor of heat B). saw dust is a good conductor of heat
C). saw dust does not stick to the ice D). saw dust will not get melted easily
66). What is used to identify whether a data word has an odd or even number of 1's?
A). Sign bit B). Zero bit
C). Parity bit D). Carry bit
67). Rearranging and allocating space in memory to provide for multiple computing tasks is called
A). Multiprogramming B). Multitasking
C). Memory Management D). Networking
68). What happens when a drop of glycerol is added to crushed KMno4 spread on a paper?
A). There is a violent explosion B). There is no reaction
C). The paper ignites D). There is a crackling sounds
69). Most commonly used bleaching agent is
A). Alcohol B). Carbon dioxide
C). Chlorine D). Sodium chloride
70). The least penetrating power ray is
A). a-Ray B). B-Ray
C). Y-Ray D). X- Ray