Topics

Seven persons A, B, C, D, E, F and G are standing in a straight line.
D is to the right of G
C is between A and B
E is between F and D
There are three persons between G and B.
Who is on the extreme left?


A) A

B) B

C) D

D) G

Correct Answer:
D) G

Description for Correct answer:
The arrangement is as follows



(i) There are 3 persons between G and B, viz. D, E, F

(ii) G is at the extreme left

(iii) A is at the extreme right

(iv) F is at the middle of the line

Part of solved SSC Practice test(2) questions and answers : Exams >> SSC Exams >> SSC Practice test(2)








Comments

No comments available


Similar Questions
1). From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given word:
CUMRSESOME
A). MOUSE
B). SOBER
C). ROME
D). MERCY
-- View Answer
2). Name a single letter, which can be prefixed to the following words in order to obtain entirely new words?
TILL TABLE PILE TAB PRING
A). S
B). B
C). H
D). C
-- View Answer
3). Unscramble the following letters to frame a meaningful word. Then find out the correct numerical position of the letters:
B C U S M E L R N A
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A). 61432587910
B). 31571042698
C). 39428105176
D). 21346897510
-- View Answer
4). Using the following order and key decode the given coded word :
Code: L X P  Z J Y   Q M N B
Key :   b a  e  s p  r   h  i   g t
Coded word : ZBYXMNQB
A). height
B). struggle
C). straight
D). strength
-- View Answer
5). In a certain code "MOUSE" is written as "PRUQC". How is "SHIFT" written in that code?
A). VJIDR
B). VIKRD
C). RKIVD
D). VKIDR
-- View Answer


6). In a certain code '253' means 'books' are old; '546' means 'man is old' and '378' means 'buy good books'. What stands for "are" in that code?
A). 2
B). 4
C). 5
D). 6
-- View Answer
7). lf + stands for division; \( \times \) stands for addition; - stands for multiplication; \( \div \) stands for subtraction, which of the following is correct?
a) \( 46 \times 6 \div 4 - 5 + 3 = 74 \)
b) \( 46 - 6 + 4 \times 5 \div 3 = 71 \)
c) \( 46 \div 6 \times 4 - 5 + 3 = 75.5 \)
d) \( 46 \times 6 - 4 + 5 \div 3 = 70.1 \)
A). d
B). b
C). a
D). c
-- View Answer
8). If \( + = \times , - = \div , \times = +, \div = -, \) then which is the correct equation out of the following?
A). \( 18 \div 6 + 4 - 2 \div 3 = 22 \)
B). \( 18 + 6 - 4 \times 2 \div 3 = 26 \)
C). \( 18 \times 6 - 4 + 7 \times 8 = 47 \)
D). \( 18 - 6 \times 7 \div 2 + 8 = 63 \)
-- View Answer
9).
A). 97
B). 907
C). 1097
D). 9107
-- View Answer
10).
A). 12
B). 17
C). 18
D). 16
-- View Answer