Comprehension Questions and answers

  1. General English
    1. Antonyms
    2. Comprehension
    3. General English Test papers
    4. Idioms and Phrases
    5. Ordering of sentences
    6. Synonyms

The instinctive, natural way to express anger is to respond aggressively. Anger is a natural, adaptive response to threats: it inspires powerful, often aggressive, feelings and behaviours, which allow us to fight and to defend ourselves when we are attacked. On the other hand, we can't physically lash out at every person or object that irritates or annoys us: laws, social norms and common sense place on how far our anger can take us. People use a variety of both conscious and unconscious processes to deal with their angry feelings. The three main approaches are expressing, suppressing and calming. Expressing your angry feelings in an assertive anger. Being assertive dosen't mean being pushy or demanding: it means being respectful of yourself and others. Anger can be suppressed and then converted or redirected. This happens when you in your anger, stop thinking about it and focus on something positive.

11). How does a person naturally express anger?
A). By inspiring powerful feelings
B). By responding aggressively
C). By defending oneself
D). By adapting strong behaviour
12). Which one of the following places limits on how far we can take our anger?
A). Behaviour
B). Feelings
C). Instinct
D). Law
13). According to the author, how should people deal with their anger?
A). Express it assertively
B). Express it aggressively
C). Expressing consciously
D). Expressing unconsciously
14). What does the author mean by being assertive?
A). Being pushy
B). Being demanding
C). Being respectful
D). Being calm
15). How, according to the author, can one suppress anger?
A). By holding one's anger
B). By thinking about one's anger
C). By converting anger
D). By redirecting anger


The crowd surged forward through the narrow streets of Paris. There was a clatter of shutters being closed hastily by trembling hands – the citizen of Paris knew that once the fury of the people was excited there was no telling what they might do. They came to an old house which had a workshop on the ground floor. A head popped out of the door to see what it was all about "Get him Get Thimonier! Smash his devilish machines" yelled the crowd. They found the workshop without its owner. M.Thimonier had escaped by the back door. Now the furty of the demonstrators turned against the machines that were standing in the shop, ready to be delivered to buyers. They were systematically broken up and destroyed – dozens of them. Only when the last wheel and spindle had been tramples under foot did the infuriated crowd recover their senses.
"That is the end of M'Sieur Thimonier and his sewing machines", they said to one another and went home satisfied. Perhaps now they would find work, for they were all unemployed tailors and seamstresses who believed that their livelihood was threatened by that new invention.

16). The passage throws light on
A). Why inventions should be avoided
B). how a well-meant invention can be misunderstood
C). what mischief an inventor can do to ordinary people
D). how dangerous an invention can be
17). The crowd was protesting against
A). the closings of workshops
B). the misdoings of Thimonier
C). the newly invented sewing machine
D). Thimonier for keeping the invention a secret
18). The aim of the crowd was to
A). Kill Thimonier
B). drive Thimonier away
C). humiliate Thimonier
D). destroy the sewing machines
19). The people thought that
A). their lives were in danger
B). Thimonier was mad
C). the sewing machine was dangerous
D). they would be deprived of their livelihood
20). Shutters were being closed because shopkeepers
A). wanted to attack the crowd
B). wanted to protect Thimonier
C). feared their shops would destroyed
D). wanted to support the crowd
Go to :
Total Pages : 8