Comprehension Questions and answers

  1. General English
    1. Antonyms
    2. Comprehension
    3. General English Test papers
    4. Idioms and Phrases
    5. Ordering of sentences
    6. Synonyms

An upsurge of new research suggests that animals have a much higher level of brain-power than previously thought. If animal do have intelligence, how do scientists measure it? Before defining animals intelligence, scientists defined what is not intelligence instinct is not intelligence. It is a skill programmed in to an animals brain by its genetic heritage. Rote conditionings is also not intelligence. Tricks can be learned by repetition, but no real thinking is involved. Cuing, in which animals learn to do or not to do certain things by following outside signals. Does not demonstrate intelligence. Scientists believe that insight, the ability to use tools, and communication using human language are all effective measures of the mental ability of animals.
When judging animals intelligence, scientists look for insight which they define as a flash of sudden understanding. When a young gorilla could not reach fruit from a tree, she noticed crates scattered about the lawn near the tree. She noticed crates into a pyramid, then climbed on them to reach her reward. The gorillas insight allowed her to solve a new problem without trial and error.

21). What does the new research suggest?
A). Animals have a higher level of reasoning.
B). Animals cannot reason at all
C). Animals have a much higher level of brain-power than what was earlier thought.
D). Animals teach men the power to reason
22). Upsurge, as it is used in the passage, most nearly means
A). an increasingly large amount
B). a well known amount
C). a decreasing amount
D). an immeasurable amount
23). What is cuing in animals?
A). Learning what is right and wrong by following signals.
B). Learning not do things by following outside signals
C). Learning to do things by following outside signals.
D). Leaning to do or not to do things by following outside signals
24). In the passage scientists define insight as a
A). an intuition
B). a deep perception
C). flash of sudden understanding
D). thorough knowledge
25). What did the gorillas insight allow her to do?
A). Solve a problem without any mistake.
B). solve a problem without trail and error.
C). Solve a problem without trail and error.
D). All of the above.


In ancient times, a king had a boulder placed on a roadway. Then he hid himself and watched to see if anyone would remove the huge rock. Some of the kingdoms wealthiest merchants and countries came by and simply walked around it. Many loudly blamed the king for not keeping the roads clear, but none did anything about getting the stone out of the way. Then a peasant came along, carrying a load of vegetables. On approaching the boulder. The peasant laid down his burden and tried to move the stone to the side of the road. After much pushing and straining, he finally succeeded.
As the peasant picked up his load of vegetables, he noticed a purse lying in the road where the boulder had been. The purse contained many gold coins and a note from the king indicating that the gold was for the person who removed the boulder from the roadway.
The peasant learned what many others never understand: Every obstacle presents an opportunity to improve one's condition.

26). _____ attempted to remove the huge rock from the roadway.
A). The king
B). The peasant
C). The courtier
D). The merchant
27). The _____ id not blame the king for not keeping the roads clear.
A). merchant
B). courtier
C). people
D). peasant
28). The peasant succeeded to push the huge rock away from the road
A). after many failed attempts
B). after the first attempt
C). after a few attempt
D). after no attempt
29). The note from the king stated that the gold coins was for
A). any peasant who would remove the boulder from the roadway.
B). any person who would remove the boulder from the roadway.
C). any merchant who would remove the boulder from the roadway.
D). any courtier who would remove the boulder from the roadway.
30). The peasant removed the boulder _____
A). because he knew something about the reward.
B). because he was forced to.
C). without expecting anything in return.
D). sensing that the king was watching
Go to :
Total Pages : 8