The instinctive, natural way to express anger is to respond aggressively. Anger is a natural, adaptive response to threats: it inspires powerful, often aggressive, feelings and behaviours, which allow us to fight and to defend ourselves when we are attacked. On the other hand, we can't physically lash out at every person or object that irritates or annoys us: laws, social norms and common sense place on how far our anger can take us. People use a variety of both conscious and unconscious processes to deal with their angry feelings. The three main approaches are expressing, suppressing and calming. Expressing your angry feelings in an assertive anger. Being assertive dosen't mean being pushy or demanding: it means being respectful of yourself and others. Anger can be suppressed and then converted or redirected. This happens when you in your anger, stop thinking about it and focus on something positive.

How, according to the author, can one suppress anger?


A) By holding one's anger

B) By thinking about one's anger

C) By converting anger

D) By redirecting anger

Correct Answer:
A) By holding one's anger


Part of solved Comprehension questions and answers : >> General English >> Comprehension








Comments

No comments available




Similar Questions
1). The passage throws light on
A). Why inventions should be avoided
B). how a well-meant invention can be misunderstood
C). what mischief an inventor can do to ordinary people
D). how dangerous an invention can be
-- View Answer
2). The crowd was protesting against
A). the closings of workshops
B). the misdoings of Thimonier
C). the newly invented sewing machine
D). Thimonier for keeping the invention a secret
-- View Answer
3). The aim of the crowd was to
A). Kill Thimonier
B). drive Thimonier away
C). humiliate Thimonier
D). destroy the sewing machines
-- View Answer
4). The people thought that
A). their lives were in danger
B). Thimonier was mad
C). the sewing machine was dangerous
D). they would be deprived of their livelihood
-- View Answer
5). Shutters were being closed because shopkeepers
A). wanted to attack the crowd
B). wanted to protect Thimonier
C). feared their shops would destroyed
D). wanted to support the crowd
-- View Answer


6). What does the new research suggest?
A). Animals have a higher level of reasoning.
B). Animals cannot reason at all
C). Animals have a much higher level of brain-power than what was earlier thought.
D). Animals teach men the power to reason
-- View Answer
7). Upsurge, as it is used in the passage, most nearly means
A). an increasingly large amount
B). a well known amount
C). a decreasing amount
D). an immeasurable amount
-- View Answer
8). What is cuing in animals?
A). Learning what is right and wrong by following signals.
B). Learning not do things by following outside signals
C). Learning to do things by following outside signals.
D). Leaning to do or not to do things by following outside signals
-- View Answer
9). In the passage scientists define insight as a
A). an intuition
B). a deep perception
C). flash of sudden understanding
D). thorough knowledge
-- View Answer
10). What did the gorillas insight allow her to do?
A). Solve a problem without any mistake.
B). solve a problem without trail and error.
C). Solve a problem without trail and error.
D). All of the above.
-- View Answer