General English >> General English Test papers >> General English-Test-1
1). choose the correct synonym for the underlined word : He leaped about in joy upon realizing his true nature.
A). Walked B). left
C). helped D). jumped
2). Match the following words given under column A with their antonyms under column B and select the correct answer from the codes given below :
Column A  Column B
a) mitigate  1. apparent
b) latent  2. denied
c) frantic  3. increase
d) bestowed  4. calm

Below codes is given in a b c d order

A). 3 1 4 2 B). 1 2 3 4
C). 4 2 1 3 D). 2 1 3 4
3). Choose the appropriate prefix for 'loyal'.
A). il B). mis
C). dis D). in
4). Match the sentences given under column A with the patterns given under column B. Select the correct answer from the codes given below :
Column A  Column B
a) Kala bought a book from the shop  1. SVAA
b) He painted the gate brown  2. SVIODO
c) My friend gifted me a book   3. SVOA
d) She danced beautifully yesterday  4. SVOC

Below code is given in a b c d order

A). 3 2 1 4 B). 2 1 4 3
C). 3 4 2 1 D). 4 3 1 2
5). Match the following words given in column A with their synonyms under column B and select the correct answer from the codes given below:
Column A  Column B
a) contempt  1. perseverance
b) incandescent  2. frightening
c) monstrous  3. scorn
d) diligence  4. glowing

Below code is given in a b c d order

A). 4 3 1 2 B). 2 1 3 4
C). 3 4 2 1 D). 2 3 1 4
6). Choose the correct antonym of the word underlined in the following sentence: Whenever he saw a snake, he quickly shoved it away lest we kill it
A). pulled B). pushed
C). killed D). damaged
7). Identify the figure of speech used in the given lines. He steps back, surveys with close scrutiny, then sharp critical glare.
A). Metaphor B). Oxymoron
C). Alliteration D). Simile
8). I look deeply into its visage, trying to etch in my mind every detail of the vast expanse of the valley and the forlorn abandoned village, blessed by a goddess no less than Nanda Devi herself. Pick out the opposite of 'etch' from the words given below .
A). engrave B). erase
C). imprint D). injure
9). Choose the option that conveys the meaning of the idiom underlined :Evil-minded people throw dust in the eyes of others by showing kind behaviour and good manners.
A). manage to deceive others B). render others blind
C). steal the possecsions of others D). bring tears to the eyes
10). And hymns in the cosy parlour, the tinkling piano our guide ...........The figure of speech employed here is
A). metaphor B). onomatoepia
C). oxymoron D). anaphora