Comprehension Questions and answers

  1. General English
    1. Antonyms
    2. Comprehension
    3. General English Test papers
    4. Idioms and Phrases
    5. Ordering of sentences
    6. Synonyms

Whatever the problem, someone can always oversimplify it. Sometimes a problem is simpler than it seems at first sight, and a cool mind can point to an easy answer. More often though, the simple answers don't really meet the case. A great scientist of an earlier day, Sir Arthur Eddington, once said that we often think all about two, because "two is one and one" We forget that we still have to make a study of "and".
There's an important point here, an extra factor in the equation. Whether we are dealing with fellow humans, or even with observed "scientific fact", one and one often make more than two, because there's a relationship as well as a number. There's a mysterious chemistry that alters things, just through their being together. One think which makes paintings fascinating and demanding is allowing for this. Put a spot of bright yellow paint on a background of grey, and the yellow spot on a bright blue background, and the tallow looks duller and smaller. The same color is changed by what's around it's changed by relationship.

31). The author thinks that
A). there is a mysterious chemistry that alters things
B). there is tendency to oversimplify problems
C). often the simple answers do not meet the case
D). All of the above
32). According to Sir Arthur Eddington, we often think that when we have completed our study of one, we know all about two, because
A). know all about two, because
B). one and one makes two
C). two follows the one
D). two follows the one
33). Sir Arthur Eddington thinks that in accepting that two is one and one
A). Our problem is resolved
B). We forget we still have to make a study of "and"
C). We believe that there is no extra factor in the equation
D). We rest our case and get on with our lives.
34). The author is of the opinion that whether we are dealing with fellow humans ,or even with
A). the presence of the word 'and' alters things
B). there is a relationship as well as a number
C). there is an important factor in the question
D). All of the above
35). The author feels that______changes everything around it,
A). number.
B). painting
C). relationship
D). chemistry


The clergyman was finishing the graveside service. Suddenly, the 78-year-old man whose wife of 50 years had just died began screaming in a thick accent, "Oh oh, oh, how I loved her!" His mournful wail interrupted the dignified quiet of the ceremony. The other family and friends standing around the grave looked shocked and embarrassed. His grown children, blushing, tried to shush ther father. "It's okey, Dad: we understand. Shush." The old man stared fixedly at the casket lowering slowly into the grave. The clergyman went on. Finished, he invited the family to shovel some dirt into the coffin as a mark of the finality of death. Each , in turn, did so with the exception of the old man. "Oh how I loved her !" he moaned loudly. His daughter and two sons again tried to restrain him, but he continued, "I loved her !" Now, as the rest of those gathered around began leaving the grave, the old man stubbornly resisted. He stayed. Staring into the grave. The clergyman approached. "I know how you must feel, but it's time to leave. We all must leave and go on with life.""Oh, how I loved her !" the old man moaned, miserably. "You don't understand," he said to the clergyman. I" almost told her once."

36). The wail of the old man _____ the dignified quiet of the graveside ceremony.
A). almost affected
B). did not in the least affect
C). did not affect
D). affected
37). The old man's children are
A). all grown-up
B). a mixture of small and grown-ups
C). small
D). still very small
38). The old man was inconsolable because _____ his wife he loved her
A). he once old
B). he never told
C). he tried to tell
D). he told
39). ______resisted from leaving the graveside
A). only the old man
B). Both the children and their father
C). only the children
D). all the people
40). __________advised the old man to move on with life.
A). family members
B). The children
C). The clergyman
D). Friends
Go to :
Total Pages : 8