Antonyms Questions and answers

  1. General English
    1. Antonyms
    2. Comprehension
    3. General English Test papers
    4. Idioms and Phrases
    5. Ordering of sentences
    6. Synonyms
11). Find the correct antonym for the word - CREATE
A). Destroy
B). Envy
C). Satisfy
D). Begin
12). Find the correct antonym for the word - FORBID
A). Defy
B). Dislike
C). Permit
D). Understand
13). Find the correct antonym for the word - MASTER
A). Companion
B). Follower
C). Slave
D). Boss
14). Find the correct antonym for the highlighted word
Kapil's bowling yesterday proved very costly.

A). Economical
B). Frugal
C). Thrifty
D). Expensive
15). Find the correct antonym for the highlighted word
I cannot see much likeness between the two boys

A). Enmity
B). Hatred
C). Difference
D). Dislike


16). Find the correct antonym for the highlighted word
I am still dubious about the plan.

A). Certain
B). Doubtful
C). Docile
D). Faithful
17). Find the correct antonym for the highlighted word
The wise say that life is meant not merely to accumulate wealth but for self-realization.

A). Amass
B). Produce
C). Scatter
D). Gather
18). Find the correct antonym for the highlighted word
He will never turn down your request

A). Turn up
B). Turn over
C). Reject
D). Accept
19). Find the correct antonym for the highlighted word
Real happiness does not lie in material possessions alone.

A). Physical
B). Essential
C). Spiritual
D). Manual
20). Find the correct antonym for the highlighted word
I was upset by his hostile attitude

A). Friendly
B). Positive
C). Negative
D). Inimical
Go to :
Total Pages : 18