Find the correct antonym for the highlighted word
The wise say that life is meant not merely to accumulate wealth but for self-realization.


A) Amass

B) Produce

C) Scatter

D) Gather

Correct Answer:
C) Scatter

Description for Correct answer:
Accumulate means gather, scatter is the opposite

Part of solved Antonyms questions and answers : >> General English >> Antonyms








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Find the correct antonym for the highlighted word
He will never turn down your request
A). Turn up
B). Turn over
C). Reject
D). Accept
-- View Answer
2). Find the correct antonym for the highlighted word
Real happiness does not lie in material possessions alone.
A). Physical
B). Essential
C). Spiritual
D). Manual
-- View Answer
3). Find the correct antonym for the highlighted word
I was upset by his hostile attitude
A). Friendly
B). Positive
C). Negative
D). Inimical
-- View Answer
4). Find the correct antonym for the highlighted word
Ashok was a magnanimous king
A). Small
B). Petty
C). Kind
D). Majestic
-- View Answer
5). Find the correct antonym for the highlighted word
Mala is always defiant in her behaviour
A). Obedient
B). Rebellious
C). Meek
D). Friendly
-- View Answer


6). Find the correct antonym for the highlighted word
I find his views repugnant.
A). Amiable
B). Repulsive
C). Amoral
D). Apolitical
-- View Answer
7). Find the correct antonym for the highlighted word
His partners felt that it was a viable business proposition.
A). Enviable
B). Unenviable
C). Inviolable
D). Impracticable
-- View Answer
8). Find the correct antonym for the highlighted word
The usual adulation of officers must end.
A). Back-sitting
B). Condemnation
C). Flattery
D). Praise
-- View Answer
9). Find the correct antonym for the highlighted word
There is an obscure cave on the other side of the hill.
A). Well-known
B). Infamous
C). Notorious
D). Admired
-- View Answer
10). Find the correct antonym for the highlighted word
Her impetuous behaviour was attributed to her upbringing
A). Rash
B). Poised
C). Sluggish
D). Aggressive
-- View Answer