Antonyms Questions and answers

  1. General English
    1. Antonyms
    2. Comprehension
    3. General English Test papers
    4. Idioms and Phrases
    5. Ordering of sentences
    6. Synonyms
21). Find the correct antonym for the highlighted word
Ashok was a magnanimous king

A). Small
B). Petty
C). Kind
D). Majestic
22). Find the correct antonym for the highlighted word
Mala is always defiant in her behaviour

A). Obedient
B). Rebellious
C). Meek
D). Friendly
23). Find the correct antonym for the highlighted word
I find his views repugnant.

A). Amiable
B). Repulsive
C). Amoral
D). Apolitical
24). Find the correct antonym for the highlighted word
His partners felt that it was a viable business proposition.

A). Enviable
B). Unenviable
C). Inviolable
D). Impracticable
25). Find the correct antonym for the highlighted word
The usual adulation of officers must end.

A). Back-sitting
B). Condemnation
C). Flattery
D). Praise


26). Find the correct antonym for the highlighted word
There is an obscure cave on the other side of the hill.

A). Well-known
B). Infamous
C). Notorious
D). Admired
27). Find the correct antonym for the highlighted word
Her impetuous behaviour was attributed to her upbringing

A). Rash
B). Poised
C). Sluggish
D). Aggressive
28). Find the correct antonym for the highlighted word
All the measures will augment employment

A). Diminish
B). Circumscribe
C). Restrain
D). Constrain
29). Find the correct antonym for the highlighted word
The two friends were distinct in everything; dress, manners, hair-style and food-habits.

A). Opposite
B). Different
C). Uniform
D). Similar
30). Find the correct antonym for the highlighted word
The man at the gate had a forbidding appearance.

A). Handsome
B). Lenient
C). Filthy
D). Mild
Go to :
Total Pages : 18