Topics
>> General Intellingence and Reasoning >> Seating Arrangement


Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each, in such a way that there is equal distance between adjacent persons. In row-1, A, B. C, D and E are seated (not necessarily in the same order) and all of them are facing north. In row-2, L, M, N, O and P are seated (not necessarily in the same order) and all of them are facing south. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. B sits second to the right of D. The person facing B sits to the immediate left of N. L sits second to the right of N. Only two people sit between L and P. E is not an immediate neighbor of D. O does not face E. C neither faces N nor sits at an extreme end of the line.

1). Which of the following statements is TRUE regarding O?
A). L sits to the immediate left of O.
B). Only three persons sit between P and O.
C). O sits exactly in the middle of the row.
D). O faces one of the immediate neighbours of B.
E). None of the given statements is true.
2). Who amongst, the following is facing A?
A). L
B). M
C). O
D). P
E). N
3). Who amongst the following is facing M?
A). E
B). A
C). D
D). B
E). C
4). Four of the following five are alike in a certain way based on the given arrangement and hence form a group. Which is the one that does not belong to the group?
A). NO
B). CE
C). AB
D). PO
E). ML
5). What is the position of C with respect to B?
A). Second to the left
B). Third to the left
C). Immediate left
D). Immediate right
E). Second to the right


6). In a straight line of twelve people (facing north). P sits fifth from the left end of the line. Only three people sit between J and P. S sits second to the right of J. O Sits third to the right of S. How many people sit between O and P?
A). None
B). Cannot be determined
C). Three
D). One
E). Two
7). If all the numbers in 42731658 are arranged in ascending order from left to right, the position(s) of how many number(s) will remain unchanged?
A). Three
B). More than three
C). None
D). Two
E). One
Study the following information to answer the given questions.

J, K, L, M, P, Q and R are seated in a straight line facing north, with equal distance between each other but not necessarily in the same order.
P sits third to the left of K. Q sits second to the right of K.
L sits third to the right of R. R does not sit at any of the extreme ends of the line.
Only one person sits between R and J.

8). What is the position of J with respect to P?
A). Immediate left
B). Third to the left
C). Fourth to the left
D). Fifth to the right
E). Second to the right
9). How many persons are seated between R and Q?
A). Two
B). Three
C). None
D). Four
E). One
10). Who amongst the following sits to the immediate right of L?
A). P
B). Q
C). K
D). J
E). M
Go to :
Total Pages : 5