Numerical Operations Questions and answers

Topics
  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions
 What should come in place of Question mark ? in the following questions.

1). What should come in place of question mark (?) in the following questions ?
1559.95 - 7.99 x 24.96 - \( ?^{2}\) = 1154

A). 14
B). 24
C). 32
D). 18
E). 8
2). \( 1599 \div 39.99 + \frac{4}{5} \times 2449 - 120.05 = ? \)
A). 1680
B). 1940
C). 1640
D). 1880
E). 1576
3). \(1576 \div 45.02 + 23.99 \times \sqrt{255} = ? \)
A). 340
B). 420
C). 380
D). 460
E). 360
4). ? + 30.01% of 651 \( \div \) 25.05% of 59.98 = 135
A). 68
B). 140
C). 122
D). 78
E). 98
5). 3899 \(\div \) 11.99 -2379 \(\div \)13.97 = ?
A). 125
B). 250
C). 155
D). 135
E). 225


What will come in place of the question mark {?} in the following questions? 

6). 60% of 540 + 45% of ? = 468
A). 360
B). 320
C). 340
D). 280
E). 300
7). \( 60 \div 1.8 \times 54 - ? = 1260 \)
A). 570
B). 480
C). 560
D). 540
E). 460
8). \( \sqrt{1849} + \sqrt{441} = 2^{16 - ?} \)
A). 14
B). 12
C). 6
D). 10
E). 3
9). \( \left(625.75 + 450.5 + ? \right) \times \frac{3}{5} = 750\)
A). 163.25
B). 173.75
C). 167.25
D). 176.25
E). 156.75
10). \(8^{2} \times 7^{2} \div \sqrt{196} - 143 = 3^{?} \)


A). 5
B). 6
C). 3
D). 4
E). 2
Go to :
Total Pages : 2