Topics
>> General Intellingence and Reasoning >> Input Rearrangement


Study the following information carefully and answer the given questions. When a word and number arrangement machine is given an input line of words and numbers, it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of input and rearrangement (All the numbers are two-digit numbers).

Input : bear 24 binders brave 91 17 but 68 bailer 35 be 74
Step I : 19 bear 24 binders brave 17 but 68 bailer 35 74 be
Step II : 47 19 bear 24 binders brave 17 68 bailer 35 be but
Step III : 86 47 19 24 binders brave 17 bailer 35 be but bear
Step IV : 53 86 47 19 24 binders 17 bailer be but bear brave
Step V : 42 53 86 47 19 binders 17 be but bear brave bailer
Step VI : 71 42 53 86 47 19 be but bear brave bailer binders
Step VII is the last step of the above arrangement as the intended arrangement is obtained.

As per the rules followed in the given steps, find out the appropriate steps for the given input.
Input: tyre 71 tough 59 tip 82 13 thanks to 68 table 46 

1). If in the last step, '1' is added to each of the odd numbers and '2' is subtracted from each of the even numbers, then how many numbers multiple of '4' will be formed ?
A). Two
B). Three
C). More than three
D). None
E). One
2). If in step III, '28' interchanges its position with 'table' and '59' also interchanges its position with 'tip' then which of the elements will be to the immediate left of '46' ?
A). 28
B). to
C). table
D). tip
E). 59
3). Which of the following combinations represents the third and the ninth element in second last step of the given input from the left end ?
A). 95 and tip
B). table and 86
C). 17 and to
D). 86 and tip
E). tyre and 17
4). Which element comes exactly between '59' and 'thanks' in Step II of the given input ?
A). 13
B). 46
C). tough
D). table
E). 68
5). Which element is third to the right of the one which is eighth from the right end in Step IV ?
A). 13
B). tip
C). thanks
D). to
E). 46


Read the following information carefully and answer the questions given below.

A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement. (All the numbers are two digit numbers)

Input : talk 47 12 rise at 99 75 32 wise joke high 28 56 be
Step I :12 talk 47 rise 99 75 32 wise joke high 28 56 be at
Step II : 28 12 talk 47 rise 99 75 32 wise joke high 56 at be
Step III :32 28 12 talk 47 rise 99 75 wise joke 56 at be high
Step IV :47 32 28 12 talk rise 99 75 wise 56 at be high joke
Step V : 56 47 32 28 12 talk 99 75 wise at be high joke rise
Step VI : 75 56 47 32 28 12 99 wise at be high joke rise talk
Step VII: 99 75 56 47 32 28 12 at be high joke rise talk wise
Step VIII: is the last step of the above rearrangement as the desired arrangement is obtained.

Input: 83 why sit 14 32 no be ink feet 50 27 vain 67 92 

6). Which step number is the following output? 32 27 14 83 why sit no 50 vain 67 92 be feet ink
A). Step V
B). Step VI
C). Step IV
D). Step I (5)
E). Other than those given as options
7). Which word/number would be at fifth position from the right in Step V?
A). 14
B). 92
C). feet
D). be
E). sat
8). How many elements (words or numbers) are there between 'feet' and '32' as they appear in the last step of the output?
A). One
B). Three
C). Four
D). Five
E). Two
9). Which of the following represents the position of 'why' in the fourth step?
A). Eighth from the left
B). Fifth from the right
C). Sixth from the left
D). Fifth from the left
E). Seventh from the left
Study the given information and answer the questions: 
When a word and number arrangement machine is given an input line of words and numbers, it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of input and its rearrangement. (All the numbers are two digit numbers.)
Input.    14 36 methodology 21 of research 59 crucial 98 very 62 is
Step I.   98 14 36 methodology 21 of research 59 crucial very is 62
Step II.  98 very 14 36 methodology 21 of 59 crucial is research 62
Step III. 59 98 very 14 methodology 21 of crucial is research 62 36
Step IV.  59 98 very of 14 21 crucial is methodology research 62 36
Step V.   21 59 98 very of crucial is methodology research 62 36 14
Step VI.  21 59 98 very of is crucial methodology research 62 36 14
Step VI is the last step of the above arrangement as the intended arrangement is obtained.
As per the rules followed in the given steps find out the appropriate steps for the given input. 
Input: 65 work in 23 to be 13 89 managed 46 97 load 34 healthy 55 style

10). Which element is exactly between 'style' and 'be' in second last step of the given arrangement?
A). work
B). healthy
C). 23
D). load
E). be
Go to :
Total Pages : 3