Relationship Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

Study the following information and answer the given questions.
D is the father of A. D is married to P. P is the mother of J. P has only one daughter. J is married to U. U is the son of L.

1). How is J related to L ?
A). Daughter
B). Granddaughter
C). Cannot be determined
D). Niece
E). Daughter-in-law
2). How is A related to U ?
A). Cannot be determined
B). Brother-in-law
C). Brother
D). Sister
E). Sister-in-law
3). R is sister of M. M is brother of H. D is mother of K. K is brother of M. How is R related to D ?
A). Daughter
B). Mother
C). Other than those given as options
D). Sister
E). Data inadequate
4). Pointing to a woman, Mr. Suresh said, she is the daughter of my grandfather's only daughter. How is Suresh related to the woman ?
A). Cousin
B). Brother
C). Other than those given as options
D). Uncle
E). Cannot be determined
Read the following information carefully and answer the questions given below.

J is the father of T. P is the brother of J. L is the mother of V. V is the brother of T. T is the mother of S. T is the daughter-in-law of W. 

5). J is the father of T. P is the brother of J. L is the mother of V. V is the brother of T. T is the mother of S. T is the daughter-in-law of W. How is J related to S?
A). Uncle
B). Brother
C). Grand-father
D). Cousin
E). Father


6). J is the father of T. P is the brother of J. L is the mother of V. V is the brother of T. T is the mother of S. T is the daughter-in-law of W. How is W related to P ?
A). Son
B). Cannot be determined
C). Grandson
D). Aunt
E). Uncle
Q is the sister of T. T is the mother of D. T has only one son. D is the brother of J. J is married to M. Y is the daughter of M.
7). Q is the sister of T. T is the mother of D. T has only one son. D is the brother of J. J is married to M. Y is the daughter of M.
How is J related to Q?

A). Son
B). Cannot be determined
C). Daughter
D). Niece
E). Nephew
8). How is Y related to T?
A). Daughter
B). Daughter-in-law
C). Cannot be determined
D). Niece
E). Granddaughter
Study the following information and answer the given questions.

M is the father Of V. V is the sister of X. X is married to R. R is the daughter of P. P is the wife of H. 

9). M is the father Of V. V is the sister of X. X is married to R. R is the daughter of P. P is the wife of H.
If N is the only child of V, then how is N related to M?

A). Grandfather
B). Daughter
C). Son
D). Cannot be determined
E). Brother
10). How is X related to H?
A). Daughter-in-law
B). Nephew
C). Daughter
D). Son-in-law
E). Son
Go to :
Total Pages : 2