Seating Arrangement Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

Study the following information carefully to answer the given questions.

Ten persons from different companies viz. Indigo, Biocon, Nokia, Samsung, Havells, Amul, Tata, Vadilal, Flipkart and Cipla are sitting in two parallel rows containing five people each, in such a way that there is an equal distance between , adjacent persons. In row-1 G, H, I, I and K are seated and all of them are facing south. In row-2 U, V, W, X and Y are seated and all of them are facing north. Therefore, in the given seating arrangement, each member seated in a row faces another member of the other row. (All the information given above does not necessarily represent the order of seating as in the final arrangement)

K sits third to the left of the person from Biocon. V is an immediate neighbour of the person who faces K. The person from Havells sits to the immediate left of V.

Only two people sit between the person from Nokia and H. The person from Nokia is not an immediate neighbour of K. Only one person sits between the one who faces H and the person from Tata.

X sits second to the right of W. W does not sit at an extreme end of the line. The person from Cipla sits third to the left of the one who faces W.

U is an immediate neighbour of the person from Samsung. U is not from Tata. Only two people sit between the person from Amul and J. The person from Flipkart is an immediate neighbour of the person who faces the person from Amul. Only one person sits between the one who faces the person from Flipkart and I. Neither I nor U is from Indigo.

21). Which of the following is true regarding G ?
A). Only one person sits between G and the person from Cipla.
B). The person from Samsung faces G.
C). G is an immediate neighbour of the person from Biocon.
D). None of the given options is true
E). G sits to the immediate left of I.
22). Who amongst the following sit at extreme ends of the rows ?
A). The persons from Indigo and G
B). The persons from Cipla and X
C). K, Y
D). I and the person from Flipkart
E). The person from Nokia and U
23). I is from which of the following companies ?
A). Vadilal
B). Nokia
C). Samsung
D). Tata
E). Flipkart
Study the following information to answer the given questions.

S, T, U, V, W, X, Y and Z are seated in a straight line but not necessarily in the same order. some of them are facing south while some are facing North. S sits fourth to the left of X. X sits at one of the extreme ends of the line. Both the immediate neighbours of S face south. T sits second to the left of Z. Z is not an immediate neighbour of S. Neither Z nor U sits at the extreme end of the line. Both the immediate neighbours of U face north. W sits to the immediate left of Y. Immediate neighbours of V face opposite directions (i.e. if one neighbour of V faces north then the other faces south and vice versa.) Immediate neighbours T face opposite directions (i.e. if one neighbour of T faces north 3 then the other faces south and vice versa. People sitting at the extreme ends 'face the same directions (i.e. if one person faces north then the other also faces north and vice versa.)  

24). Which of the following pairs represents immediate neighbours of the persons seated at the two extreme ends of the line?
A). Y, Z
B). T, Y
C). W, T
D). U, Z
E). S, T
25). How many persons are seated between T and X?
A). Four
B). More than four
C). One
D). Three
E). Two


26). If each of the persons is made to sit in alphabetical order from right to left, the positions of how many will remain unchanged as compared to the original seating arrangement?
A). One
B). Two
C). Four
D). None
E). Three
27). Who amongst the following sits exactly between Z and T?
A). U
B). V
C). Y
D). X
E). W
Study the given information carefully and answer the given questions. 
Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row I - J, K, L, M and N are seated and all of them are facing north and in row II P, Q, R, S and T are seated and all are facing south (but not necessarily in the same order). Each person also likes different flowers, namely Gazania, Plumeria, Tulip, Orchids, Lily, Rose, Daffodil, Daisy, Peony and Dahlia (but not necessarily in the same order).  N sits exactly in the centre of the row and faces the one who likes Orchids. Only one person sits between N and the one who likes Lily. S faces the immediate neighbour of the one who likes Lily. Only one person sits between P and the one who likes Orchids. P is not an immediate neighbour of S. P faces one of the immediate neighbours of L. M is neither an immediate neighbour of L nor faces S. Q is not an immediate neighbour of S and faces the one who likes Plumeria. M does not face R. M faces one of the immediate neighbours of the one who likes Rose. Only one person sits between the one who likes Rose and the one who likes Gazania. The one who likes Peony and the one who likes Daisy face each other. Only two people sit between the one who likes Daisy and the one who likes Daffodil. J does not like Daffodil. The one who likes Dahlia sits fourth to the right of the one who likes Peony. 

28). Who amongst the following is an immediate neighbour of the one who likes Peony?
A). The one who likes Rose
B). The one who likes Lily
C). The one who likes Gazania
D). K
E). T
29). Which of the following flowers does S like?
A). Lily
B). Gazania
C). Rose
D). Orchids
E). Daffodil
30). Which of the following is definitely true as per the given arrangement?
A). L faces R.
B). Q is an immediate neighbour of P.
C). The one who likes Daisy is an immediate neighbour of P.
D). Q likes Daffodil.
E). The one who likes Dahlia faces N.
Go to :
Total Pages : 5