Coding and Decoding Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions
1). If in a certain language KERALA is coded as LFSBMB, how is SIKKIM coded in that language?
A). UJMJN
B). TJLLIN
C). TJLLJN
D). None of these
2). If MAT is coded as LZS then how is BAT Coded?
A). AZS
B). KYR
C). AYS
D). None of these
3). In a certain code, MADRAS is written as 'SARDAM'. How is 'BOMBAY' written in that - code?
A). APNCBZ
B). YABMOB
C). YACMOC
D). None of these
4). If in a certain code PENCIL is written as 'RGPEKN' how would COMPUTER be written in the same code?
A). EOQRWVGT
B). EQORWVGT
C). EQORWVHT
D). None of these
5). If VICTORI is coded as 'YLFWRUL' how can 'SUCCES' be coded?
A). VXFFHV
B). VXHHFV
C). VXFHHV
D). None of these


6). If 'PERT' is coded as 'QGUX' how is 'DOG' written in that code?
A). EJQ
B). EQJ
C). FQJ
D). None of these
7). If in a certain language A is coded as 1, b is coded as 2 and so on, how is 'BADDA' coded in that code?
A). 24412
B). 21442
C). 21441
D). none of these
8). If E=5 and DAD=9 - then CAT = ?
A). 38
B). 23
C). 24
D). 41
9). If DELHI is coded as 74128 and PILLER is coded as 586643 then how would you encode 'ELEHI'.
A). 74128563
B). 84127563
C). 74128653
D). None of these
10). If Z=52 and BAY=56 then CAT will be equal to
A). 46
B). 48
C). 54
D). None of these
Go to :
Total Pages : 4