Statements(Mathematical) and Conclusions Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

In these questions, two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and mark the appropriate option.
Give answer :
(1) \( x \le y \)
(2) \( x \ge y \)
(3) Relationship between X and y cannot be established
(4) x < y
(5) x > y 

1). I .\(x^{2} = 144 \)
II. \( y^{2} - 24y + 144 = 0 \)

A). \( x \le y \)
B). \( x \ge y \)
C). Relationship between X and y cannot be established
D). x < y
E). x > y
2). I.\( 2x^{2} - 9x +10 = 0 \)
II. \( 2y^{2} - 13y +20 = 0 \)

A). \( x \le y \)
B). \( x \ge y \)
C). Relationship between X and y cannot be established
D). x < y
E). x > y
3). I.\( 2x^{2} + 15x +27 = 0 \)
II. \( 2y^{2} + 7y +6 = 0 \)

A). \( x \le y \)
B). \( x \ge y \)
C). Relationship between X and y cannot be established
D). x < y
E). x > y
4). I.\( 3x^{2} - 13x +12 = 0 \)
II. \( 3y^{2} - 13y +14 = 0 \)

A). \( x \le y \)
B). \( x \ge y \)
C). Relationship between X and y cannot be established
D). x < y
E). x > y
5). I.\( 5x^{2} + 8x +3 = 0 \)
II. \( 3y^{2} + 7y +4 = 0 \)

A). \( x \le y \)
B). \( x \ge y \)
C). Relationship between X and y cannot be established
D). x < y
E). x > y


These questions are based on five three-digit numbers given below. 

415  764  327  542  256 

6). These questions are based on five three-digit numbers given below.
415 764 327 542 256
What will be the resultant if second digit of the lowest number and third digit of the highest number are multiplied?

A). 30
B). 14
C). 8
D). 20
E). 36
7). If '1' is added to the first digit of every odd number and '2' is subtracted from the second digit of every even number, in how many numbers will a digit appear twice?
A). Two
B). Three
C). Four
D). None
E). One
8). The positions of the first and the second digits of each of the numbers are interchanged. What will be the resultant if third digit of highest number thus formed is divided by the second digit of the lowest number thus formed?
A). 3
B). 4
C). 2.5
D). 1.5
E). 1
9). If in each number all the digits are arranged in ascending order from left to right within the number, how many numbers thus formed will be odd numbers?
A). None
B). Two
C). One
D). Four
E). Three
10). If all the numbers are arranged in ascending order from left to right, which of the following will be the sum of all the three digits of the number which is third from the left?
A). 12
B). 11
C). 10
D). 13
E). 17
Go to :
Total Pages : 2