Topics
>> General Intellingence and Reasoning >> Seating Arrangement(Circular)


Study the following information carefully to answer the given questions.

A, B, C, D, M, N, O and P are sitting around a circular table facing the centre with equal distances between each other (but not necessarily in the same order). Each one of them is also related to N in some way or the other.  

Only three people sit between B and N. Only one person sits between N and P. N’s father sits to the immediate right of P.  N’s sister sits third to the right of N’s father. Only one person sits between N’s sister and N’s son. M sits third to the left of N's son. Only three people sit between M and N's husband. A sits second to the right of N's husband. N's mother sits to the immediate right of C. C is not the husband of N. N’s daughter sits third to the right of P. D sits to the immediate left of N's brother.

1). How many people sit between P and N, when counted from the left of N?
A). One
B). Five
C). Two
D). None
E). Three
2). Which of the following statements is true with respect to the given information?
A). A is the son of D.
B). C is an immediate neighbour of D.
C). D sits third to the left of B.
D). All the given options are true.
E). A sits second to the right of N's husband.
3). Who sits to the immediate left of P?
A). B
B). M
C). N's sister
D). N's husband
E). A
4). Who amongst the following is the son of N?
A). P
B). B
C). D
D). C
E). O
5). How is B related to A ?
A). Grandmother
B). Son-in-law
C). Grandson
D). Uncle
E). Wife


Study the following information and answer the given questions.

J, K, L, M, N, O, P and Q are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in the same order. Only three people sit between Q and P. N sits third to the right of O. O is neither an immediate neighbour of Q nor P. J is an immediate neighbour of P. Only three people sit between J and K.

Only one person sits between K and M. M is not an immediate neighbour of Q. 

6). J, K, L, M, N, O, P and Q are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in the same order. Only three people sit between Q and P. N sits third to the right of O. O is neither an immediate neighbour of Q nor P. J is an immediate neighbour of P. Only three people sit between J and K. Only one person sits between K and M. M is not an immediate neighbour of Q.
Who among the following sits second to the left of O?

A). K
B). L
C). M
D). P
E). Q
7). Who amongst the following represent the immediate neighbours of Q?
A). M, K
B). K, N
C). L, K
D). J, N
E). J, L
8). Which amongst the following is true regarding L, as per the given arrangement?
A). Only three people sit between O and L
B). None of the given statements is true
C). N sits second to the left of L
D). P is one of the immediate neighbours of L
E). Only one person sits between L and K
9). Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the given arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
A). LKN
B). POM
C). MKO
D). NIL
E). KNQ
10). How many people are seated between O and J. when counted from the left of J?
A). None
B). One
C). Two
D). Three
E). Four
Go to :
Total Pages : 5