Questions based on Information(Bank Exams) Questions and answers

  1. General Intellingence and Reasoning
    1. Analogy
    2. Classification
    3. Coding and Decoding
    4. Input Rearrangement
    5. Numerical Operations
    6. Questions based on Codes
    7. Questions based on Information(Bank Exams)
    8. Relationship
    9. Relationship in Equations
    10. Seating Arrangement
    11. Seating Arrangement(Circular)
    12. Series
    13. Statements and conclusions
    14. Statements(Mathematical) and Conclusions

Read the following information carefully and answer the given questions. Each of the six persons P; Q, R, S, T and U has lived in India for a different number of days. S has stayed for more number of days than R but less than T. P has stayed for more number of days than only U. T has not stayed for the most number of days. The one stayed for the second least number of days stayed for 14 days in India. The one who stayed for second highest number of days stayed for 47 days. S stayed for 15 days less than T.

1). For how many days did R possibly stay in India?
A). 56
B). 41
C). 33
D). 25
E). 11
2). Who amongst the following stayed for the second highest number of days?
A). U
B). T
C). Q
D). R
E). P
3). If the number of days for which Q stayed in India is less than 60 and is an even number which is divisible by 3 but not by 4, for how many days did Q stay in India?
A). 54
B). 42
C). 56
D). 48
E). 30
Study the following information and answer the question Seven people, namely L, M, N, O, P, Q and R will appear for a different exam but not necessarily in the same order, in seven different months (of the same year) namely January, February, April, May. July, September and December. Each of them also likes a different genre of TV shows namely Family, Action, Comedy, Reality, Animated, History and Thriller but not necessarily in the same order.

O will appear for an exam in a month which has only 30 days. Only one person will appear between the one who likes animated shows and O. The one who likes action will appear for an exam immediately before the one who likes animated shows. The one who likes thriller will appear for an exam neither in the month which has 31 days nor in the month which has 30 days. Only two people will appear for an exam between the one who likes thriller and Q. M will appear for an exam immediately after Q. R will appear for an exam immediately before N. P likes history shows. The one who likes family shows will appear for an exam in a month which has 30 days. O does not like comedy shows.

4). Which of the following genres of TV shows does O like?
A). History
B). Thriller
C). Family
D). Action
E). Reality
5). How many people will appear for an exam between the months on which N and L will appear for an exam?
A). One
B). None
C). Three
D). Two
E). More than three


6). As per the given arrangement, January is related to Reality shows and February is related to Action shows following a certain pattern, which of the following is July related to following the same pattern?
A). Family shows
B). Thriller shows
C). Comedy shows
D). History shows
E). Animated shows
7). Which of the following represents the month in which L will appear for an exam?
A). December
B). May
C). July
D). September
E). Cannot be determined
8). Which of the following represents the people who will appear for an exam in January and December respectively?
A). N, P
B). N, M
C). R, P
D). R, M
E). M, P
Study the following information carefully to answer the given questions.

Five people A, B, C, D and E have different numbers of flowers in their hands. B has more flowers than only one person. A has more flowers than C but less than D. C does not have the least number of flowers. The one who has the most number of flowers has 17 flowers. The one who has the third least number of flowers has 11 flowers. 

9). If C has 4 more flowers than B, then how many flowers does B have ?
A). 7
B). 15
C). 18
D). 13
E). 21
10). Who amongst the following has the second most number of flowers?
A). D
B). A
C). B
D). E
E). C
Go to :
Total Pages : 6