Exams >> CDSE >> CDS General English(1)

Directions (Q.1-25): In this section, you are required to spot errors in sentences. Each sentence is divided into three parts. Read each sentence to find out whether there is an error in any of the parts. No sentence has more than one error. Some of the sentences do not have any error: When you find an error in a sentence, the letter indicated under that part of the sentence is the answer and therefore the same may be marked on the separate Answer Sheet. If there is no error in any part, then (D)which stands for “No error” is the answer for the item. 

1). He went to England to work as a doctor(a)/but returned back (b)/as he could not endure the weather there (c)/No error (d)
A). He went to England to work as a doctor(a) B). but returned back (b)
C). as he could not endure the weather there (c) D). No error (d)
2). She inquired/ whether(a)/ anyone(b)/ has seen her baby.(c)/ No error(d)
A). whether(a) B). anyone(b)
C). has seen her baby.(c) D). No error(d)
3). When I went(a)/ outdoor(b)/ I found frost everywhere.(c)/ No error(d)
A). When I went(a) B). outdoor(b)
C). I found frost everywhere.(c) D). No error(d)
4). These are(a)/ his(b)/ conclusion remarks.(c)/ No error(d)
A). These are(a B). his(b)
C). conclusion remarks.(c) D). No error(d)
5). The shopkeeper/ either offered to exchange(a)/the goods(b)/ or refund the money.(c)/ No error(d)
A). either offered to exchange(a) B). the goods(b)
C). or refund the money.(c) D). No error(d)
6). Churchill was(a)/ one of the greatest(b)/ war leaders.(c)/No error((d)
A). Churchill was(a) B). one of the greatest(b)
C). war leaders.(c) D). No error((d)
7). We should keep(a)/ such people(b)/at an arm's length.(c)/ No error(d)
A). We should keep(a) B). such people(b)
C). at an arm's length.(c) D). No error(d)
8). He did not know(a)/ as much as(b)/ he claimed he knew.(c)/ No error(d)
A). He did not know(a) B). as much as(b)
C). he claimed he knew.(c) D). No error(d)
9). That was very dangerous:(a)/ you might(b)/ have been killed.(c)/ No error(d)
A). That was very dangerous:(a) B). you might(b)
C). have been killed.(c) D). No error(d)
10). My friend(a)/ is going(b)/ to a movie every week.(c)/ No error(d)
A). My friend(a) B). is going(b)
C). to a movie every week.(c) D). No error(d)