CDS General English(1) Questions and answers

  1. Exams
    1. Bank Exams
    2. CDSE
      1. CDS General English(1)
      2. CDS General Knowledge(1)
      3. CDS Maths(1)
      4. CDS General English(2)
      5. CDS General Knowledge(2)
      6. CDS Maths(2)
      7. CDS GK(3)
      8. CDS GK(4)
    3. SSC Exams
    4. TNPSC

Directions (Q.1-25): In this section, you are required to spot errors in sentences. Each sentence is divided into three parts. Read each sentence to find out whether there is an error in any of the parts. No sentence has more than one error. Some of the sentences do not have any error: When you find an error in a sentence, the letter indicated under that part of the sentence is the answer and therefore the same may be marked on the separate Answer Sheet. If there is no error in any part, then (D)which stands for “No error” is the answer for the item. 

21). I should(a)/ have preferred(b)/ to go by myself.(c)/ No error(d)
A). I should(a)
B). have preferred(b)
C). to go by myself.(c)
D). No error(d)
22). The minister announced(a)/ compensation for(b)/ the victims from the accident.(c)/ No error (d)
A). The minister announced(a)
B). compensation for(b)
C). the victims from the accident.(c)
D). No error (d)
23). The Australian team(a)/ losed the match(b) /yesterday.(c)/ No error (d)
A). The Australian team(a)
B). losed the match(b)
C). yesterday.(c)
D). No error (d)
24). He told us(a)/ that(b)/ he has not read the book.(c)/ No error(d)
A). He told us(a)
B). that(b)
C). he has not read the book.(c)
D). No error(d)
25). The composition contained(a)/ even no less(b)/ than twenty mistakes.(c)/ No error (d)
A). The composition contained(a)
B). even no less(b)
C). than twenty mistakes.(c)
D). No error (d)


Directions(Q.26-37): Each item in this section consists of a word in capital letters followed by four words or phrases as (a), (b), (c) and (d). Select the word or phrase which is most nearly the same in meaning as the original word and mark the correct response as (a), (b), (c) or (d) as the case may be, in your Answer Sheet.

26). ASPIRE
A). breathe
B). stairs
C). hope for
D). thorn
27). SEQUEL
A). ending
B). beginning
C). continuation
D). similarity
28). PERPETUAL
A). constant
B). real
C). mistaken
D). painful
29). ASSENT
A). despatch
B). climb
C). flavour
D). agreement
30). DEFIANCE
A). attack
B). disobedience
C). protection
D). shyness
Go to :
Total Pages : 12