Which of the following are the important sects of Islam?

A) Catholics and Protestants

  B) Sunnis and Shias

C) Mahayana and Hinayan

  D) None of the above

Correct Answer:
  B) Sunnis and Shias


Comments

No comments available


Similar Questions
1). Which is the state with largest urban population?
A). West Bengal B). Maharashtra
C). Kerala D). Goa
-- View Answer
2). Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?
A). Food and Agricultural Organisation B). International Labour Organisation
C). World Health Organisation D). International Monetary Fund
-- View Answer
3). When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A). 2000 BC B). 660 BC
C). 1075 BC D). 740 BC
-- View Answer
4). Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A). Akash B). Nag
C). Agni D). Prithvi
-- View Answer
5). When was Lord Buddha born?
A). 586 BC B). 1000 BC
C). 560 BC D). 750 BC
-- View Answer
6). Which are the important minerals found in Manipur?
A). Sillimanite, nickel, petroleum B). Oil, coal, manganese
C). Iron, lime, bauxite D). None of the above
-- View Answer
7). Which language is spoken in Karnataka?
A). Marathi B). Hindi
C). Malayalam D). Kannada
-- View Answer
8). Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A). Dog B). Mouse
C). Rabbit D). Rat
-- View Answer
9). Which is the sacred text of Hinduism?
A). The Vedas B). The Bhagavad Gita
C). The epics of the Mahabharata and the Ramayana D). All of the above
-- View Answer
10). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue B). First temple
C). No church or temple D). Monastery
-- View Answer