• When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?

    A) 2000 BC

      B) 660 BC

    C) 1075 BC

      D) 740 BC

    Correct Answer:
      B) 660 BC


Similar Questions
1). Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A). Akash B). Nag
C). Agni D). Prithvi
-- View Answer
2). When was Lord Buddha born?
A). 586 BC B). 1000 BC
C). 560 BC D). 750 BC
-- View Answer
3). Which are the important minerals found in Manipur?
A). Sillimanite, nickel, petroleum B). Oil, coal, manganese
C). Iron, lime, bauxite D). None of the above
-- View Answer
4). Which language is spoken in Karnataka?
A). Marathi B). Hindi
C). Malayalam D). Kannada
-- View Answer
5). Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A). Dog B). Mouse
C). Rabbit D). Rat
-- View Answer
6). Which is the sacred text of Hinduism?
A). The Vedas B). The Bhagavad Gita
C). The epics of the Mahabharata and the Ramayana D). All of the above
-- View Answer
7). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue B). First temple
C). No church or temple D). Monastery
-- View Answer
8). Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A). Basketball B). Weightlifting
C). Hockey D). Football
-- View Answer
9). When was table tennis introduced in Olympics?
A). 1896 at Athens B). 1988 at Seoul
C). 1924 at Paris D). 1924 at Seoul
-- View Answer
10). When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
A). 1431 AD B). 1492 AD
C). 1504 AD D). 1556 AD
-- View Answer