When was Lord Buddha born?


A) 586 BC

B) 1000 BC

C) 563 BC

D) 750 BC

Correct Answer:
C) 563 BC


Part of solved General Knowledge questions and answers : >> General Knowledge








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Which are the important minerals found in Manipur?
A). chromite, limestone and serpentinites
B). Oil, coal, manganese
C). Iron, lime, bauxite
D). None of the above
-- View Answer
2). Which language is spoken in Karnataka?
A). Marathi
B). Hindi
C). Malayalam
D). Kannada
-- View Answer
3). Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A). Dog
B). Mouse
C). Rabbit
D). Rat
-- View Answer
4). Which is the sacred text of Hinduism?
A). The Vedas
B). The Bhagavad Gita
C). The epics of the Mahabharata and the Ramayana
D). All of the above
-- View Answer
5). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue
B). First temple
C). No church or temple
D). Monastery
-- View Answer


6). Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A). Basketball
B). Weightlifting
C). Hockey
D). Football
-- View Answer
7). When was table tennis introduced in Olympics?
A). 1896 at Athens
B). 1988 at Seoul
C). 1924 at Paris
D). 1924 at Seoul
-- View Answer
8). When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
A). 1431 AD
B). 1492 AD
C). 1504 AD
D). 1556 AD
-- View Answer
9). Who wrote the book Thirukural?
A). Sekilar
B). Kambar
C). Thiruvalluvar
D). Sathanar
-- View Answer
10). A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes - is the book written by which of the following scientists
A). Albert Einstein
B). Stephen Hawkings
C). Neils Bhor
D). Issac Newton
-- View Answer