Which is the sacred text of Hinduism?


A) The Vedas

B) The Bhagavad Gita

C) The epics of the Mahabharata and the Ramayana

D) All of the above

Correct Answer:
D) All of the above


Part of solved General Knowledge questions and answers : >> General Knowledge








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue
B). First temple
C). No church or temple
D). Monastery
-- View Answer
2). Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A). Basketball
B). Weightlifting
C). Hockey
D). Football
-- View Answer
3). When was table tennis introduced in Olympics?
A). 1896 at Athens
B). 1988 at Seoul
C). 1924 at Paris
D). 1924 at Seoul
-- View Answer
4). When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
A). 1431 AD
B). 1492 AD
C). 1504 AD
D). 1556 AD
-- View Answer
5). Who wrote the book Thirukural?
A). Sekilar
B). Kambar
C). Thiruvalluvar
D). Sathanar
-- View Answer


6). A Brief History of Time: From the Big Bang to Black Holes - is the book written by which of the following scientists
A). Albert Einstein
B). Stephen Hawkings
C). Neils Bhor
D). Issac Newton
-- View Answer
7). Das Kapital is the book written by which of the following authors?
A). Vladimir Lenin
B). Leon Tortsky
C). Karl Marx
D). Joseph Stalin
-- View Answer
8). Meghaduta is the book written by which of the following authors?
A). Kalidas
B). Kambar
C). Vatsyayan
D). Vivekananda
-- View Answer
9). Man Of Destiny was written by which of the following authors?
A). Oscar wilde
B). William Shakesphere
C). Mark Twain
D). George Bernard Shaw
-- View Answer
10). Mahabaratha was written by which of the below authors?
A). Kambar
B). Vyasa
C). Valmiki
D). Satyavathi
-- View Answer