• Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?

    A) Food and Agricultural Organisation

      B) International Labour Organisation

    C) World Health Organisation

      D) International Monetary Fund

    Correct Answer:
      B) International Labour Organisation


Similar Questions
1). When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A). 2000 BC B). 660 BC
C). 1075 BC D). 740 BC
-- View Answer
2). Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A). Akash B). Nag
C). Agni D). Prithvi
-- View Answer
3). When was Lord Buddha born?
A). 586 BC B). 1000 BC
C). 560 BC D). 750 BC
-- View Answer
4). Which are the important minerals found in Manipur?
A). Sillimanite, nickel, petroleum B). Oil, coal, manganese
C). Iron, lime, bauxite D). None of the above
-- View Answer
5). Which language is spoken in Karnataka?
A). Marathi B). Hindi
C). Malayalam D). Kannada
-- View Answer
6). Which amongst the following mammals has the highest metabolic rate in terms of oxygen consumption (mm3/g hour)?
A). Dog B). Mouse
C). Rabbit D). Rat
-- View Answer
7). Which is the sacred text of Hinduism?
A). The Vedas B). The Bhagavad Gita
C). The epics of the Mahabharata and the Ramayana D). All of the above
-- View Answer
8). Which is the place of worship for Judoists?
A). Synagogue B). First temple
C). No church or temple D). Monastery
-- View Answer
9). Which is the associated sport of Bombay Gold Cup?
A). Basketball B). Weightlifting
C). Hockey D). Football
-- View Answer
10). When was table tennis introduced in Olympics?
A). 1896 at Athens B). 1988 at Seoul
C). 1924 at Paris D). 1924 at Seoul
-- View Answer