• The length of a rectangular field is 100 m and its breadth is 40 m. What will be the area of the field?

    A) \( \Large (4\times 10^{2}) \)sq m

      B) \( \Large (4\times 10) \)sq m

    C) \( \Large (4\times 10^{4}) \)sq m

      D) \( \Large (4\times 10^{3}) \)sq m

    Correct Answer:
      D) \( \Large (4\times 10^{3}) \)sq m

    Description for Correct answer
    Requnred area = \( \Large Length\times Breadth \)

    = \( \Large 100\times 40 \)=4000 sq m

    = \( \Large (4\times 10^{3}) \) sq m

Similar Questions
1). The area of a rectangular playground is 300 sq m. If the breadth of the field is 15 m, find the length of the field.
A). 20 m B). 11 m
C). 25 m D). 10 m
-- View Answer
2). The ratio of length and breadth of a rectangle is 5 : 3. If length is 8 m more than breadth, find the area of the rectangle.
A). 300 sq m B). 250 sq m
C). 240 sq m D). 185 sq m
-- View Answer
3). The perimeter of a rectangle having area equal to \( \Large \Large 144 cm^{2} \) and sides in the ratio 4 : 9 is
A). 52 cm B). 56 cm
C). 60 cm D). 64 cm
-- View Answer
4). The area of a rectangle lies between \( \Large \Large 40 cm^{2} \) and \( \Large \Large 45 cm^{2} \). If one of the sides is 5 cm, then its diagonal lies between
A). 8 cm and 10 cm B). 9 cm and 11 cm
C). 10 cm and 12 cm D). 11cm and 13 cm
-- View Answer
5). The area of a rectangular field is 15 times the sum of its length and breadth. If the length of that field is 40 m, what is the breadth of that field?
A). 24 m B). 25 m
C). 28 m D). 32 m
-- View Answer
6). The difference between the length and breadth of a rectangle is 23 m. If its perimeter is 206 m, then its area is
A). \( \Large 2520 m^{2} \) B). \( \Large 2480 m^{2} \)
C). \( \Large 2420 m^{2} \) D). None of the above
-- View Answer
7). If the length of a rectangle decreases by 5 m and breadth increases by 3 m, then its area reduces 9 sq m. If length and breadth of this rectangle increased by 3 m and 2 m respectively, then its area increased by 67 sq m. What is the length of rectangle?
A). 9 m B). 15.6 m
C). 17 m D). 18.5 m
-- View Answer
8). The area of a rectangle whose length is 5 more than twice its width is 75 sq units. What is the perimeter of the rectangle?
A). 40 units B). 30 units
C). 24 units D). 20 units
-- View Answer
9). Area of a rectangular field is \( \Large \Large 3584 m^{2} \) and the length and the breadth are in the ratio 7 : 2, respectively. What is the perimeter of the rectangle?
A). 246 m B). 292 m
C). 286 m D). 288 m
-- View Answer
10). The length and perimeter of a rectangle are in the ratio of 5:18. What will be the ratio of its length and breadth?
A). 4 : 3 B). 3 : 5
C). 5 : 4 D). 4 : 7
-- View Answer