The area of an equilateral triangle is \( \Large \Large 4\sqrt{3} \)sq cm. Find the length of each side of the triangle

A) 3 cm

B) \( \Large 2\sqrt{2} \)cm

C) \( \Large 2\sqrt{3} \)cm

D) 4 cm

Correct Answer:
D) 4 cm

Description for Correct answer:
Area of equilateral triangle = \( \Large \frac{\sqrt{3}}{4}a^{2} \)

=> \( \Large 4\sqrt{3}=\frac{\sqrt{3}}{4}a^{2}\) => \( \Large a^{2} \)=16

a=\( \Large \sqrt{16} \)=4cm



Comments

No comments available


Similar Questions
1). The sides of a right angled triangle are equal to three consecutive numbers expressed in centimeters. What can be the area of such a triangle?
A). \( \Large 6cm^{2} \)
B). \( \Large 8cm^{2} \)
C). \( \Large 10cm^{2} \)
D). \( \Large 12cm^{2} \)
-- View Answer
2). If the area of an equilateral triangle is x and its perimeter is y. then which one of the following is correct?
A). \( \Large y^{4}=432x^{2} \)
B). \( \Large y^{4}=216x^{2} \)
C). \( \Large y^{2}=432x^{2} \)
D). None of these
-- View Answer
3). The area of an isosceles \( \Large \triangle ABC \) with AB = AC and altitude AD = 3 cm is 12 sq cm. What is its perimeter?
A). 18 cm
B). 16 cm
C). 14 cm
D). 12 cm
-- View Answer
4). The area of an equilateral triangle is \( \Large \Large \frac{\sqrt{243}}{4} \)sq cm. Find the length of its side.
A). 3 cm
B). \( \Large 3\sqrt{3} \)cm
C). 9 cm
D). \( \Large \sqrt{3} \)cm
-- View Answer
5). The ratio of length of each equal side and the third side of an isosceles triangle is 3:4. If the area of the triangle is \( \Large \Large 18\sqrt{5} \) sq units, the third side is
A). \( \Large 8\sqrt{2} \)units
B). 12 units
C). 16 units
D). \( \Large 5\sqrt{10} \)units
-- View Answer
6). Three sides of a triangular field are of length 15 m, 20 m and 25 m long, respectively. Find the cost of sowing seeds in the field at the rate of RS. 5 per Sq m.
A). 750
B). 150
C). 300
D). 600
-- View Answer
7). A \( \Large \Large \triangle DEF \) is formed by joining the mid points of the sides of \( \Large \Large \triangle ABC\). Similarly, a \( \Large \Large \triangle PQR \) is formed by joining the mid-points of the sides of the \( \Large \Large \triangle DEF \). If the sides of the PQR are of lengths 1, 2 and 3 units, what is the perimeter of the \( \Large \Large \triangle ABC \)?
A). 18 units
B). 24 units
C). 48 units
D). Cannot be determined
-- View Answer
8). Find the area of a rectangle having 15 m length and 8 m breadth.
A). 120 sq m
B). 111 sq m
C). 115 sq m
D). 125 sq m
-- View Answer
9). The length of a rectangular field is 100 m and its breadth is 40 m. What will be the area of the field?
A). \( \Large (4\times 10^{2}) \)sq m
B). \( \Large (4\times 10) \)sq m
C). \( \Large (4\times 10^{4}) \)sq m
D). \( \Large (4\times 10^{3}) \)sq m
-- View Answer
10). The area of a rectangular playground is 300 sq m. If the breadth of the field is 15 m, find the length of the field.
A). 20 m
B). 11 m
C). 25 m
D). 10 m
-- View Answer