In which of the following industries is the maximum number of women employed in India?

A) Textile

  B) Jute

C) Tea

  D) Coal

Correct Answer:
C) Tea


Comments

No comments available


Similar Questions
1). Which of the following is the largest in terms of profit Public Sector organization in India?
A). Bharat Petroleum B). Steel Authority of India
C). India Oil Corporation D). Oil and Natural Gas Commission
-- View Answer
2). Which Agriculture export item is second in case of India?
A). Marine product B). Rice
C). Sugar D). Oil cake
-- View Answer
3). India has the maximum volume of foreign trade with :
A). USA B). Japan
C). Germany D). UAE
-- View Answer
4). Which of the following agencies has the power to declare any industrial unit as a potentially sick unit?
A). BIFR B). MRTPC
C). FICCI D). IRBI
-- View Answer
5). The most important small-scale industry in India is that of :
A). textiles B). jute
C). jewellery D). handloom
-- View Answer
6). UTI has been divided into the parts UTI-I and UTI-II. Which part has been kept under the control of the government?
A). UTI-I B). UTI-II
C). Both of the above D). None of the above
-- View Answer
7). Which part of separated UTI is under SEBI's regulation:
A). UTI-I B). UTI-II
C). Bothe the above D). None of the above
-- View Answer
8). Which of the following is not sponsored of newly established UTI-II?
A). Punjab National Bank B). General Insurance corporation
C). Lige Insurance Corporation of India D). State Bank of India
-- View Answer
9). The largest importer country of Indian textile is :
A). Italy B). Germany
C). Singapore D). USA
-- View Answer
10). Indian Railways earn the maximum revenue from :
A). passenger fare B). freight
C). traffic tax D). passenger tax
-- View Answer