Which Agriculture export item is second in case of India?

A) Marine product

  B) Rice

C) Sugar

  D) Oil cake

Correct Answer:
  B) Rice


Similar Questions
1). India has the maximum volume of foreign trade with :
A). USA B). Japan
C). Germany D). UAE
-- View Answer
2). Which of the following agencies has the power to declare any industrial unit as a potentially sick unit?
A). BIFR B). MRTPC
C). FICCI D). IRBI
-- View Answer
3). The most important small-scale industry in India is that of :
A). textiles B). jute
C). jewellery D). handloom
-- View Answer
4). UTI has been divided into the parts UTI-I and UTI-II. Which part has been kept under the control of the government?
A). UTI-I B). UTI-II
C). Both of the above D). None of the above
-- View Answer
5). Which part of separated UTI is under SEBI's regulation:
A). UTI-I B). UTI-II
C). Bothe the above D). None of the above
-- View Answer
6). Which of the following is not sponsored of newly established UTI-II?
A). Punjab National Bank B). General Insurance corporation
C). Lige Insurance Corporation of India D). State Bank of India
-- View Answer
7). The largest importer country of Indian textile is :
A). Italy B). Germany
C). Singapore D). USA
-- View Answer
8). Indian Railways earn the maximum revenue from :
A). passenger fare B). freight
C). traffic tax D). passenger tax
-- View Answer
9). Which industry earns the second highest not foreign exchange from the trade?
A). Gems and ornaments B). Textile industry
C). Steel industry D). Engineering goods industry
-- View Answer
10). Which of the following measures is not likely to help in improving India's balance of payments position?
A). Devaluation of the rupee B). Encouragement of import substitution
C). Imposition of higher duty on imports D). Imposition of higher duty on exports
-- View Answer