• Which part of separated UTI is under SEBI's regulation:

    A) UTI-I

      B) UTI-II

    C) Bothe the above

      D) None of the above

    Correct Answer:
      B) UTI-II


Similar Questions
1). Which of the following is not sponsored of newly established UTI-II?
A). Punjab National Bank B). General Insurance corporation
C). Lige Insurance Corporation of India D). State Bank of India
-- View Answer
2). The largest importer country of Indian textile is :
A). Italy B). Germany
C). Singapore D). USA
-- View Answer
3). Indian Railways earn the maximum revenue from :
A). passenger fare B). freight
C). traffic tax D). passenger tax
-- View Answer
4). Which industry earns the second highest not foreign exchange from the trade?
A). Gems and ornaments B). Textile industry
C). Steel industry D). Engineering goods industry
-- View Answer
5). Which of the following measures is not likely to help in improving India's balance of payments position?
A). Devaluation of the rupee B). Encouragement of import substitution
C). Imposition of higher duty on imports D). Imposition of higher duty on exports
-- View Answer
6). Under perfect competition :
A). any firm can influence price in the market B). any firm can influence supply in the market
C). any firm can influence price and supply in the market D). no firm can influence price and supply in the market
-- View Answer
7). India earns maximum foreign exchange from the export of :
A). garments B). jute
C). gems and jewellery D). cotton
-- View Answer
8). The highest debtor country in the world is :
A). Brazil B). Russia
C). Mexico D). China
-- View Answer
9). Match the following:
Commission Matter of Enquiry
A. Wadhva Commission 1. The assassination of Rajiv Gandhi
B. Liberhan Commission 2. Killing of Graham Staines
C. Sri Krishna Commission 3. Demolition of a religious structure at Ayodhya
D. Jain Commission 4. Riots in Mumbai in 1993
A B C D
A). 3 2 4 1 B). 2 3 4 1
C). 3 2 1 4 D). 2 3 1 4
-- View Answer
10). Recently, the Government disinvested stake in VSNL, IBP and IPCL to :
A). Bharti Telexonic, Reliance and GAIL respectively B). Tata Group of Industries, Indian Oil Corporation and Reliance, respectively
C). Bharti Telesonic, Royal Dutch Shell and Pfizer respectively D). Motorola, Kuwait Petroleum and Ranbaxy, respectively
-- View Answer