Exams >> TNPSC >> TNPSC Sample Question Paper(2011)


1).

Match List I wit List II correctly and select your answer using the codes given below:

                  List I               List II
a)  Salt Satyagraha   1. Dr.Muthulakshmi Reddy
b)  Protest against Devadasi system   2.  N.Somayajula
c) Neil Statue Satyagraha   3. Kasthuri Ranga Iyengar  
d) 4. The Hindu    4. Vedaranyam

A). 4 1 3 2 B). 4 1 2 3
C). 1 3 2 4 D). 3 2 4 1
2). National Remote Sensing Centre is located at
A). Hyderabad B). Chennai
C). Bangalore D). New Delhi
3). Which one of the Assembly by-elections saw the highest voter turnout during 2010 in Tamil Nadu?
A). Thirumangalam B). Thirupatthur
C). Pennagaram D). Ponneri
4). The word Classical Tamil Conference held on July, 2010 is
A). Sixth World Tamil Conference B). Seventh World Tamil Conference
C). Ninth World Tamil Conference D). Tenth World Tamil Conference
5). Which Article of the Constitution of India gives provision to set up village panchayats?
A). Article 15 B). Article 25
C). Article 243 D). Article 42
6). Which one of the following is not correctly matched?
A). Surjit Singh Barnala - Chancellor of Universities of Tamil Nadu B). Fakruddinin Ali Ahmed - Former President of India
C). A.P.J. Abdul Kalam - Wings of Fire D). Medha Patka - Indian representative in the UNO
7). Who laid the foundation of the British Empire?
A). Robert Clive B). Lord Napier
C). Lord Ripon D). Lord Cornwallis
8). f(x)=\( \Large \frac{1}{x^{2}} \) and g (x)=\( \Large e^{-9x} \) then (f o g) (x) is
A). \( \Large \frac{1}{e^{18x}} \) B). \( \Large \frac{1}{e^{-18x}} \)
C). \( \Large \frac{1}{e^{-18x^{2}}} \) D). \( \Large \frac{1}{e^{18x^{2}}} \)
9). Under Public Distribution System, rice is distributed at the rate of Re. 1 per kg in
A). Orissa B). West Bengal
C). Kerala D). Tamil Nadu
10). The National Rural Employment Guaranteed Programme came into force to provide 100 days of employment in
A). 2003 B). 2004
C). 2006 D). 2002