Which of the following is similar to the Taj Mahal in construction?


A) Akbar's tomb

B) Jahangir's tomb

C) Humayun's tomb

D) Bibai-ka-maqbara

Correct Answer:
C) Humayun's tomb


Part of solved Mughal Empire questions and answers : General Knowledge >> History >> Mughal Empire








Comments

No comments available




Similar Questions
1). The most famous musician at the court of Akbar was Tansen. His original name was :
A). Baz Bahadur
B). Makaranda Pande
C). Lal Kalwant
D). Ramtanu Pande
-- View Answer
2). The mausoleum of sher shah is at :
A). Delhi
B). Sasaram
C). Agra
D). Lahore
-- View Answer
3). Buland Darwaza, built by Akbar, is to commemorate the victory of :
A). Orissa
B). Bengal
C). Delhi
D). Gujarat
-- View Answer
4). Buland Darwaza is situated in :
A). Delhi
B). Fatehpur Sikri
C). Lucknow
D). Meenit
-- View Answer
5). Which of the following forts was not built by Akbar ?
A). Lahore Fort
B). Allahabad Fort
C). Gwalior Fort
D). Agra Fort
-- View Answer


6). Purana Quila was constructed during the reign of :
A). Humayun
B). Akbar
C). Jahangir
D). Sher Shah
-- View Answer
7). The tome of Babar is at :
A). Lahore
B). Kabul
C). Sasaram
D). Sikandra
-- View Answer
8). When did Vasco da Gama come to India ?
A). 1492
B). 1498
C). 1398
D). 1542
-- View Answer
9). Sher Shah's real name was :
A). Hemu
B). Faizi
C). Bahadur
D). Farid
-- View Answer
10). The designation 'Amil' in Akbar's time meant :
A). custom officer
B). sacred law
C). revenue officer
D). sacred book
-- View Answer