Predecessor of lowest positive integer is


A) zero

B) -1

C) 1

D) none of these

Correct Answer:
A) zero


Part of solved Number System questions and answers : >> Aptitude >> Number System








Comments

No comments available




Similar Questions
1). If 'a' and 'b' are two rational numbers, then \( \left( \frac{a}{b}\right)^{-n} \) is equal to
A). \( -n \left( \frac{a}{b} \right) \)
B). \(-\left(\frac{a}{b} \right)\)
C). \( \Large \frac{1}{\left( \frac{b}{a} \right)^n} \)
D). \( \Large \frac{1}{\left( \frac{a}{b} \right)^n}\)
-- View Answer
2). If sum of integers from 101 to 200, inclusive is subtracted from the sum of integers from 201 to 300 inclusive, then the result is
A). 0
B). 100
C). 1000
D). 10000
-- View Answer
3). If \( \Large k \neq 0 \) and \( \Large  k \neq 1 \), then which of the following cannot be true?
A). \(k^2 > k \)
B). \(k^2 < k \)
C). \(k^2 = k \)
D). Both b and c
-- View Answer
4). Which of the following is equal to \(  \Large 3^4.3^3 \)?
A). \( \Large 3^{7} \)
B). \( \Large 3^{12} \)
C). \( \Large 6^{7} \)
D). \( \Large 9^{12} \)
-- View Answer
5). Value of \( \Large \left( \frac{2^{-3}}{5} \right) ^{-2}\) is
A). \( \Large \frac{1}{1600} \)
B). 1600
C). \( \Large \frac{1}{40} \)
D). 40
-- View Answer


6). If \( \Large x^{-2/3} \) = \( \Large \frac{1}{4} \) and x is a positive whole number, then the value of 2x is
A). 8
B). 16
C). 24
D). 32
-- View Answer
7). If \(x^2 \) = 64 and \(y^2 \) = 49, then difference between greatest possible value of (x - y) and least possible value of (x + y) is
A). 0
B). 10
C). 15
D). 30
-- View Answer
8). No square of a number ends with
A). 2,3,7 and 8
B). 3,5,6 and 8
C). 2,5,7 and 9
D). 2,3,7 and 9
-- View Answer
9). If \( 4^2 + 5^2 +x^2 = 21^2 \), then the value of x is
A). 9
B). 12
C). 15
D). 20
-- View Answer
10). The students of a class donated Rs.2401 Each student donated as many rupees as the number of students in the class, then the number of students in the class is
A). 25
B). 49
C). 81
D). 119
-- View Answer