• The major ingredient of leather is

    A) collagen

      B) carbohydrate

    C) polymer

      D) nucleic acid

    Correct Answer:
    A) collagen


Similar Questions
1). Optic fibres are mainly used for which of the following?
A). Musical instruments B). Food industry
C). Weaving D). Communication
-- View Answer
2). Rayon is chemically
A). cellulose B). pectin
C). glucose D). amylase
-- View Answer
3). Wood is the main raw material for the manufacture of
A). paint B). paper
C). ink D). gun powder
-- View Answer
4). Which of the following is a protein?
A). Natural rubber B). Starch
C). Cellulose D). None of these
-- View Answer
5). Which of the following is used for removing air bubbles from glass during its manufacture?
A). Arsenous oxide B). Potassium carbonate
C). Soda ash D). Feldspar
-- View Answer
6). Soap is a mixture of sodium or potassium salts of
A). dicarboxylic acids B). monocarboxylic acids
C). glycerol D). tricarboxylic acids
-- View Answer
7). Gypsum is added to cement clinker to
A). increase the tensile strength of cement B). decrease the rate of setting of cement
C). facilitate the formation of colloidal gel D). bind the particles of calcium silicate
-- View Answer
8). Paper is manufactured by
A). Wood and resin B). Wood, sodium and bleaching powder
C). Wood, calcium, hydrogen sulphite and resin D). Wood and bleaching powder
-- View Answer
9). The vast resources of unutilised natural gas can be used in the production of
A). graphite B). Synthetic petroleum
C). fertilisers D). carbide
-- View Answer
10). Glass is made of the mixture of
A). quartz and mica B). sand and silicates
C). salt and quartz D). sand and salt
-- View Answer