Let R and S be two relations on a set A. Then which is not correct?

A) R and S are transitive, then R u S is also transitive.

  B) R and S are transitive, then R n S is also transitive.

C) R and S are reflexive, then R n S is also reflexive.

  D) R and S are symmetric, then R U S is also symmetric

Correct Answer:
A) R and S are transitive, then R u S is also transitive.

Description for Correct answer:
---

Similar Questions
1). The group of beautiful girls is:
A). a null set B). a finite set
C). a singleton set D). not a set
-- View Answer
2). R is a relation over the set of real numbers and it is given by \( \Large nm \ge 0 \). Then R is:
A). symmetric and transitive B). reflexive and symmetric
C). a partial order relation D). an equivalence relation
-- View Answer
3). In a city of 55 students, the number of students studying different subjects are 23 in mathematics, 24 in physics, 19 in chemistry, 12 in mathematics and physics, 9 in mathematics and chemistry, 7 in physics and chemistry and 4 in all the three subjects. The number of students who have taken exactly one subject is:
A). 6 B). 9
C). 7 D). all of these
-- View Answer
4). If \( \Large N_{a}=\{ an : n \epsilon N \} \), then \( \Large N_{3} \cap N_{4} \) is equal to:
A). \( \Large N_{7} \) B). \( \Large N_{12} \)
C). \( \Large N_{3} \) D). \( \Large N_{4} \)
-- View Answer
5). The relation "Congruence modulo m" is:
A). reflexive only B). transitive only
C). symmetric only D). an equivalence relation
-- View Answer
6). Set A has 3 elements and set B has 4 elements. The number of injections that can be defined from A to B is:
A). 144 B). 12
C). 24 D). 30
-- View Answer
7). Which of the four statements given below is different from the other?
A). \( \Large f:A \rightarrow B \) B). \( \Large f:x \rightarrow f \left(x\right) \)
C). f is a mapping from A to B D). f is a function from A to B
-- View Answer
8). Which of the following is correct?
A). \( \Large A \cap B \subset A \cup B \) B). \( \Large A \cap B \subseteq A \cup B \)
C). \( \Large A \cup B \subset A \cap B \) D). None of these
-- View Answer
9). Let \( \Large f:N \rightarrow R:f \left(x\right)=\frac{ \left(2x-1\right) }{2} \) and \( \Large g:Q \rightarrow R:g \left(x\right)=x+2 \) be two functions then \( \Large \left(gof\right) \left(\frac{3}{2}\right) \)
A). 3 B). 1
C). \( \Large \frac{7}{2} \) D). None of these
-- View Answer
10). If N be the set of all natural numbers, consider \( \Large f:N \rightarrow N:f \left(x\right)=2x \forall x \epsilon N \), then f is:
A). one-one onto B). one-one into
C). many-one D). one of these
-- View Answer