Topics
>> Current Affairs-October-2017(1)
1). Which bridge was inagugrated by Defence minister Nirmala Sitharaman in Leh?
A). Pratham-Shyok bridge
B). Bandra-Worli Sea Link
C). Bhupen Hazarika Bridge
D). Narengi-Kuruwa bridge
2). Who is the Governor appointed for Tamil Nadu by the President of India?
A). Satyapal Malik
B). Jagdish Mukhi
C). Devendra Kumar Joshi
D). Banwarilal Purohit
3). Match List I with List II and select the correct answer using the codes given below the lists.
List-I  List-II
governor  state
a. banwarilal  1 . Assa
b. Brig (Retd) B D Mishra   2 .bih
c. Satyapal Malik   3. tn
d. Jagdish Mukhi   4. aru.pr
  

A B C D

A). 1 3 2 4
B). 2 1 4 3
C). 3 4 2 1
D). 4 2 3 1
4). Who is inaugurated the Shirdi International Airport?
A). Narendra Modi
B). Ram Nath Kovind
C). Nirmala Seetharaman
D). Arun Jetley
5). At which age Padma Shri Awardee Actor Tom Alter has passed away?
A). 73
B). 62
C). 67
D). 80


6). Who laid the 14-feet-long tunnel unearthed by our Border Security Force (BSF)?
A). China
B). Pakistan
C). Afghanistan
D). India
7). By whom the high-level meeting on Railway Safety conducted in Mumbai?
A). Narendra Modi
B). Arun Jetley
C). Nirmala Seetharaman
D). Piyush Goyal
8). Whose 100th Birth Day(23rd of September, 1917) has been celebrated by Google Doodle?
A). Mahatma Gandhi
B). Abraham Lincon
C). Asima Chatterjee
D). Sir C.V. Raman
9). In which version 'The story of my experiments' released on
the occasion of Gandhi Jayanthi?

A). Tamil
B). Telugu
C). Gujarathi
D). Nepali
10). Who is the Canada based terrorist who was planning to carry out
killings of "anti-panthic" forces in Punjab?

A). Ashim Khan
B). Ali Basha
C). Surinder Singh Babbar
D). Abdullah
Go to :
Total Pages : 2