• Which is/are the important raw material(s) required in cement industry?

    A) Gypsum and Clay

      B) Clay

    C) Limestone and Clay

      D) Limestone

    Correct Answer:
    C) Limestone and Clay


Similar Questions
1). Deep blue colour is imparted to glass by the presence of
A). cupric oxide B). nickel oxide
C). cobalt oxide D). iron oxide
-- View Answer
2). In vulcanisation, natural rubber is heated with
A). Carbon B). Silicon
C). Sulphur D). Phosphorous
-- View Answer
3). How does common salt help in separating soap from the solution after saponification?
A). By decreasing density of Soap B). By decreasing solubility of Soap
C). By increasing density of Soap D). By increasing solubility of Soap
-- View Answer
4). What are the soaps?
A). Salts of silicates B). Mixture of glycerol and alcohols
C). Sodium or potassium salts of heavier fatty acids D). Esters of heavy fatty acids
-- View Answer
5). The major ingredient of leather is
A). collagen B). carbohydrate
C). polymer D). nucleic acid
-- View Answer
6). Optic fibres are mainly used for which of the following?
A). Musical instruments B). Food industry
C). Weaving D). Communication
-- View Answer
7). Rayon is chemically
A). cellulose B). pectin
C). glucose D). amylase
-- View Answer
8). Wood is the main raw material for the manufacture of
A). paint B). paper
C). ink D). gun powder
-- View Answer
9). Which of the following is a protein?
A). Natural rubber B). Starch
C). Cellulose D). None of these
-- View Answer
10). Which of the following is used for removing air bubbles from glass during its manufacture?
A). Arsenous oxide B). Potassium carbonate
C). Soda ash D). Feldspar
-- View Answer