• Detergents used for cleaning clothes and utensils contain?

    A) bicarbonates

      B) bismuthates

    C) sulphonates

      D) nitrates

    Correct Answer:
    C) sulphonates


Similar Questions
1). Epoxy resins are used as
A). detergents B). insecticides
C). adhesives D). moth repellents
-- View Answer
2). Which of the following is commonly called a "polyamide"?
A). Terylene B). Nylon
C). Rayon D). Orlon
-- View Answer
3). Which type of fire extinguisher is used for petroleum fire?
A). Powder type B). Liquid type
C). Soda acid type D). Foam type
-- View Answer
4). Which is/are the important raw material(s) required in cement industry?
A). Gypsum and Clay B). Clay
C). Limestone and Clay D). Limestone
-- View Answer
5). Deep blue colour is imparted to glass by the presence of
A). cupric oxide B). nickel oxide
C). cobalt oxide D). iron oxide
-- View Answer
6). In vulcanisation, natural rubber is heated with
A). Carbon B). Silicon
C). Sulphur D). Phosphorous
-- View Answer
7). How does common salt help in separating soap from the solution after saponification?
A). By decreasing density of Soap B). By decreasing solubility of Soap
C). By increasing density of Soap D). By increasing solubility of Soap
-- View Answer
8). What are the soaps?
A). Salts of silicates B). Mixture of glycerol and alcohols
C). Sodium or potassium salts of heavier fatty acids D). Esters of heavy fatty acids
-- View Answer
9). The major ingredient of leather is
A). collagen B). carbohydrate
C). polymer D). nucleic acid
-- View Answer
10). Optic fibres are mainly used for which of the following?
A). Musical instruments B). Food industry
C). Weaving D). Communication
-- View Answer