Directions (Q.102-112) :In each of the items there is a sentence of which some parts have been jumbled up. You are required to rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S, to produce the correct sentence. Choose the correct sequence and mark in your Answer Sheet accordingly. 

The doctor remarked that/ lying in bed(P)/ if students are(Q)/fond of reading(R)/ it will be bad for the eyes(S)


A) PQRS

B) QRSP

C) SQRP

D) QRPS

Correct Answer:
D) QRPS


Part of solved CDS General English(1) questions and answers : Exams >> CDSE >> CDS General English(1)








Comments

No comments available




Similar Questions
1). We saw /while playing(P)/ with the boys (Q)/ that Ram fell down(R) and hurt his leg(S)
A). RSPQ
B). PQRS
C). RPQS
D). RPSQ
-- View Answer
2). For an hour(P)/ because it had to wait(Q)/ due to dense fog(R)/ the plane couldn't take off(S)
A). PQRS
B). RQPS
C). OPRS
D). SPQR
-- View Answer
3). She complained that/ that it took a month(P)/ to clean it(Q)/ the house(R)/ was so dirty(S)
A). PQRS
B). SPQR
C). PSQR
D). RSPQ
-- View Answer
4). S1 : There have been many stories of porpoises saving human lives.
S6 : Marine scientists point out that the porpoise's spirit of play is responsible for such incidents.
P : When I got to my feet no one was near, but in the water about 18 feet out a porpoise was leaping about.
Q : One woman was wading waist deep off the Florida coast when an undertow pulled her down.
R : 'I felt something give me a terrific shove up on to the beach',she says.
S : 'A man standing nearby said that the porpoise had shoved me ashore.'
The proper sequence should be
A). PRSQ
B). QPRS
C). QRPS
D). QPSR
-- View Answer
5). S1 : Rome, the greatest city of the ancient world, did not achieve its glory all of a sudden.
S6 : Achievement of great moment cannot be accomplished without patient perseverance and a considerable interval of time.
P : The same is true of every great achievement.
Q : We should carry on our work with patience and perseverance.
R : It took several years to build Rome and bring it to the state of pomp and splendor.
S : When we wish to do a great thing, we cannot expect success in a moment.
A). RPSQ
B). PQSR
C). QSPR
D). SRPQ
-- View Answer


6). s1 : The bus stopped.
S6 : Then his eyes rested with cold malice on the dog.
P : The conductor came in and took the fares.
Q : A woman and a man got in together.
R : The young woman was carrying a pet dog.
S : They took their seats.
A). PQRS
B). QSRP
C). QPSR
D). QSPR
-- View Answer
7). S1 : James Watt used the power of steam to drive machines.
S6 : The jet engine is relatively more recent.
P : With petrol engines people were able to build motor cars and aeroplanes.
Q : Then many years later, the petrol engine was invented.
R : These provided quicker means of travelling.
S : His invention was used later by other clever men to give us the railway engine.
A). SQPR
B). PQRS
C). PSRQ
D). QSRP
-- View Answer
8). S1 : A man handed a pair of trousers to the departmental store clerk and said, I'd like these altered, please.
S6 : Triumphantly he put the trousers and the receipts on the counter and said, 'I'd like to have these altered, please.'
P : He said that free alteration is not possible Without a receipt.
Q : The man said, 'Okay. I'd like to return the trousers.' The clerk took them back and returned the money.
R : The man pushed the money and said, 'Now I want to buy them.' The clerk put the trousers in a bag, issued a receipt and handed him both.
S : The clerk asked for the sales receipt but after searching his pockets the man replied that he had lost it.
A). QRPS
B). SPQR
C). PSRQ
D). PSQR
-- View Answer
9). S1 : It is generally assumed by the admirers of democracy that the right to vote also confers a right for power which threaten the very existence of democracy.
S6 : As a result, the political scene witnesses endless dogfights for power which threaten the very existence of democracy.
P : These qualities are very rare and cannot be had for the wishing.
Q : For the right for power must, if it is to be useful, be accompanied by the ability to exercise it with competence, wisdom, foresight and broad mindedness.
R :Yet all those who have the right to vote believe that they have them and try by book or crook to capture power.
S : The former has much to commend it but one cannot be so sure about the latter.
A). PQRS
B). SQPR
C). PRQS
D). RQPS
-- View Answer
10). S1 : There are several tribes in East Africa.
S6 : All the other tribes were afraid of them because of their skill in war.
P : The Masais were famous fighters.
Q : They used to raid the neighbouring tribes and carry away their cattle.
R : They lived on the wide plains in Southern Kenya and Northern Tanzania.
S : But the most famous among them is the Masai tribe.
A). SPRQ
B). PRQS
C). RQSP
D). QRPS
-- View Answer