Directions (Q.102-112) :In each of the items there is a sentence of which some parts have been jumbled up. You are required to rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S, to produce the correct sentence. Choose the correct sequence and mark in your Answer Sheet accordingly. 

The soldiers/ decided to hold out(p)/ in the fort(Q)/ was killed(R)/ till the last man among them(S)


A) QPSR

B) PQSR

C) QRSP

D) SRPQ

Correct Answer:
B) PQSR


Part of solved CDS General English(1) questions and answers : Exams >> CDSE >> CDS General English(1)








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Her friend/ when she(P)/ was very ill last year(Q)/ on Sheila(R)/ could not attend (S)/
A). PQRS
B). SRPQ
C). RSPQ
D). RPQS
-- View Answer
2). The poems and stories/ have been taken(P)/ for this book(Q)/ from a variety of sources(R)/ that have been selected (S)/
A). SQPR
B). RPQS
C). QPSR
D). PQRS
-- View Answer
3). The belief/ that the moon has great influence(P)/still exists with great force(Q)/ over the weather(R)/ among many people(s)/
A). PRQS
B). QPRS
C). PQSR
D). QSPR
-- View Answer
4). There is an old saying in our country/ that soldiers (P)/ not only cover themselves with glory on the earth (Q)/ who die for their motherland (R)/ but attain heaven (S)
A). PSQR
B). SPRQ
C). QPSR
D). PRQS
-- View Answer
5). Boys are/ on their parents (P)/ invariably dependent (Q)/until they can earn (R)/ money to support themselves (S)
A). RSQP
B). QRSP
C). RPQS
D). QPRS
-- View Answer


6). The principal said that/ those students(P)/ would not be permitted to enter(Q)/ who do not produce(R)/ identity card (s)
A). RSPQ
B). RPSQ
C). PRSQ
D). SRPQ
-- View Answer
7). The doctor remarked that/ lying in bed(P)/ if students are(Q)/fond of reading(R)/ it will be bad for the eyes(S)
A). PQRS
B). QRSP
C). SQRP
D). QRPS
-- View Answer
8). We saw /while playing(P)/ with the boys (Q)/ that Ram fell down(R) and hurt his leg(S)
A). RSPQ
B). PQRS
C). RPQS
D). RPSQ
-- View Answer
9). For an hour(P)/ because it had to wait(Q)/ due to dense fog(R)/ the plane couldn't take off(S)
A). PQRS
B). RQPS
C). OPRS
D). SPQR
-- View Answer
10). She complained that/ that it took a month(P)/ to clean it(Q)/ the house(R)/ was so dirty(S)
A). PQRS
B). SPQR
C). PSQR
D). RSPQ
-- View Answer