Directions (69-73) : Study the following information and answer the given questions.

J, K, L, M, N, O, P and Q are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in the same order. Only three people sit between Q and P. N sits third to the right of O. O is neither an immediate neighbour of Q nor P. J is an immediate neighbour of P. Only three people sit between J and K.

Only one person sits between K and M. M is not an immediate neighbour of Q. 

Four of the following five are alike in a certain way based on their positions in the given arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?


A) LKN

B) POM

C) MKO

D) NIL

E) KNQ

Correct Answer:
E) KNQ

Description for Correct answer:
"

Part of solved IBPS Clerk-Prelims questions and answers : Exams >> Bank Exams >> IBPS Clerk-Prelims








Comments

No comments available




Similar Questions
1). How many people are seated between O and J. when counted from the left of J?
A). None
B). One
C). Two
D). Three
E). Four
-- View Answer
2). In a straight line of twelve people (facing north). P sits fifth from the left end of the line. Only three people sit between J and P. S sits second to the right of J. O Sits third to the right of S. How many people sit between O and P?
A). None
B). Cannot be determined
C). Three
D). One
E). Two
-- View Answer
3). If all the numbers in 42731658 are arranged in ascending order from left to right, the position(s) of how many number(s) will remain unchanged?
A). Three
B). More than three
C). None
D). Two
E). One
-- View Answer
4). These questions are based on five three-digit numbers given below.
415 764 327 542 256
What will be the resultant if second digit of the lowest number and third digit of the highest number are multiplied?
A). 30
B). 14
C). 8
D). 20
E). 36
-- View Answer
5). If '1' is added to the first digit of every odd number and '2' is subtracted from the second digit of every even number, in how many numbers will a digit appear twice?
A). Two
B). Three
C). Four
D). None
E). One
-- View Answer


6). The positions of the first and the second digits of each of the numbers are interchanged. What will be the resultant if third digit of highest number thus formed is divided by the second digit of the lowest number thus formed?
A). 3
B). 4
C). 2.5
D). 1.5
E). 1
-- View Answer
7). If in each number all the digits are arranged in ascending order from left to right within the number, how many numbers thus formed will be odd numbers?
A). None
B). Two
C). One
D). Four
E). Three
-- View Answer
8). If all the numbers are arranged in ascending order from left to right, which of the following will be the sum of all the three digits of the number which is third from the left?
A). 12
B). 11
C). 10
D). 13
E). 17
-- View Answer
9). Statement :\( F < R < L \le S > O \)
Conclusions:
I.F < S
II.O > R
A). If either conclusion I or II is true
B). If only conclusion I is true
C). If both conclusions I and II are true
D). If neither conclusion I nor II is true
E). If only conclusion II is true
-- View Answer
10). Statement :\( U \le C = N < Q \ge J\)
Conclusions:
I.Q > U
II.C < J
A). If either conclusion I or II is true
B). If only conclusion I is true
C). If both conclusions I and II are true
D). If neither conclusion I nor II is true
E). If only conclusion II is true
-- View Answer