• Which body of UNO gives advisory opinion on legal matters to the bodies and special agencies of the UNO?

    A) The Security Council

      B) International Court of Justice

    C) Trusteeship Council

      D) Secretariat

    Correct Answer:
      B) International Court of Justice


Similar Questions
1). Which among the sources of energy tapped in India has shown the largest growth till the Eighth plan?
A). Hydro B). Thermal
C). Gas D). Nuclear
-- View Answer
2). When was Mandela inaugurated as first black President?
A). 1994 B). 1999
C). 2000 D). None of the above
-- View Answer
3). Which Bank has the maximum number of branches?
A). ICICI Bank B). HDFC Bank
C). State Bank of India D). State Bank of Patiala
-- View Answer
4). Where is the sports stadium, Green Park, located?
A). Kanpur B). Jamshedpur
C). Cuttack D). Patiala
-- View Answer
5). Which of the following are the important sects of Islam?
A). Catholics and Protestants B). Sunnis and Shias
C). Mahayana and Hinayan D). None of the above
-- View Answer
6). Which is the state with largest urban population?
A). West Bengal B). Maharashtra
C). Kerala D). Goa
-- View Answer
7). Which of the following agencies related to the United Nation was in existence before the Second World War?
A). Food and Agricultural Organisation B). International Labour Organisation
C). World Health Organisation D). International Monetary Fund
-- View Answer
8). When was Zoroaster, the founder of Zoroastrianism born in Media(Iran)?
A). 2000 BC B). 660 BC
C). 1075 BC D). 740 BC
-- View Answer
9). Which missile is designed to defend large installation like oil-fields etc. against enemy air attacks?
A). Akash B). Nag
C). Agni D). Prithvi
-- View Answer
10). When was Lord Buddha born?
A). 586 BC B). 1000 BC
C). 560 BC D). 750 BC
-- View Answer