• A man walks 20 metres towards East and then turns 10 metres to his right. Then he turns to his left he walks 5 metres and then to his left 15 metres and turn his left and walks 25 metres. How far is he now from starting point.

    A) 10 metres

      B) 5 metres

    C) 15 metres

      D) 25 metres

    Correct Answer:
      B) 5 metres

    Description for Correct answer


    A is the starting point.

    B is the finishing point.

    B is the finishing point and is 5 mts. away from the starting point.

Similar Questions
1). A man walks 9 metres towards South and turns right and walks 12 metres and then turns right and walks 6 metres. Then he turns right and walks 6 metres and then turns left and walks 10 metres and then again turns left and walks 20 metres. Now in which direction the man is facing.
A). South direction B). East direction
C). West direction D). North East direction
-- View Answer
2). A than goes 5 km due east, then 5 Ian due south and then 5 km south east. His distance from the starting point is
A). 15 km. B). 10 km.
C). \( \Large 5 \left(\sqrt{2}+1\right)\ km. \) D). \( \Large \left(5\sqrt{3}-1\right) km. \)
-- View Answer
3). A vehicle starts from point P and runs 20 kms. towards north, turns to its right and runs 15 kms. It then turns to its right and runs another 20 kms to reach the end poith Q. The distance travelled by the vehicle and the distance between P and Q are
A). 55, 20 kms. B). 20, 55 kms.
C). 55, 15 krns. D). 15, 20 kms.
-- View Answer
4). A starts and walks towards south. He then turns to his right and walks 3 km and then again turn left and walks 5 km. In which direction is he from the starting point.
A). West B). South
C). North D). North East
-- View Answer
5). A went 10 km to the east, then turned north and walked another 15 km. then turned west and covered 12 m. and then turned south and covered 15 m. How far is he from his starting point.
A). 0 m. B). 3 m.
C). 2 m. D). none of these
-- View Answer
6). A person starts from A and travels 3 km. in the north east direction and then travels 4 km. in the south east direction and reaches B. The distance between A and B is
A). 3 km. B). 4 km.
C). 5 km. D). None of these
-- View Answer
7). A man travels 2 miles, turns left and travels another 4 miles, then turns right and travels yet another mile. How far is he from the starting point.
A). 4 mile B). 5 miles
C). 6 miles D). 7 miles
-- View Answer
8). A large number of free electrons exist in
A). insulator B). semi conductor
C). non-metals D). metals
-- View Answer
9). The excess of pressure inside a spherical bubble of radius r of a liquid of surface tension T is
A). \( \Large \frac{T}{r} \) B). 0
C). \( \Large \frac{2T}{r} \) D). \( \Large \frac{4T}{r} \)
-- View Answer
10). The refractive index of diamond is
A). 1 B). 1.33
C). 1.6 D). 2.42
-- View Answer