• A man travels 15 km. East and turns right and he travels 7 km. and then he turns right and travels 8 km. and again he turns left and travels 3 km. and again he turns right and travels a distance of 7 km. How much distance does he to cover to go back to the starting point.

    A) 12 km.

      B) 10 km.

    C) 22 km.

      D) 8 km.

    Correct Answer:
      B) 10 km.

    Description for Correct answer


    A is the starting point.

    B is the finishing point.

    Distance between B and A is 10 kms.

    He has to cover a distance of 10 km. to go back to the starting point.

Similar Questions
1). Ganesh's house is right of Vasu's house at a distance of 20 metres in the same row facing north. Ganapathy covers a distance of 25 mts. from Ganesh's house in northeast direction to reach bus stand. How much distance does Ganapathy to cover to come to Vasu's house.
A). 15 mts. B). 24 mts.
C). 40 mts. D). 35 mts.
-- View Answer
2). A taxi driver commenced his journey towards south. After travelling 20 kms. he then turns towards north. After covering 30 kms. he turns towards east and travels 15 kms. He then turns to the south and travels 10 kms. How far is he from the original position and in which direction.
A). 16 kms. North direction B). 15 kms. East direction
C). 18 kms. East direction D). 20 kms. East direction
-- View Answer
3). Ankit started walking towards North. After walking 30 metres, he turned towards left and walked 40 metres. He then turned left and walked 30 metres. He again turned left and walked 50 metres. How far is he from his original position.
A). 50 metres B). 40 metres
C). 30 metres D). None of these
-- View Answer
4). From point X, Akila starts walking towards East. After walking 40 metres, she turns to his right and walks 15 metres. She then turns to her right and walk 40 metres. She again turns to his right and walks 30 metres. How far is she from point X in which direction.
A). 10 metres North B). 15 metres North
C). 16 metrles South D). 20 metres East
-- View Answer
5). A man starts from his house and walks 12 km. in Smith direction, then he turns right and goes 7 km; again he turns right and goes 12 km. and finally turns right and goes 7 km. At what distance is he from the starting point and in which direction.
A). at starting point B). 3 km. North
C). 4 km. South D). 6 km. East
-- View Answer
6). A man walks 20 metres towards East and then turns 10 metres to his right. Then he turns to his left he walks 5 metres and then to his left 15 metres and turn his left and walks 25 metres. How far is he now from starting point.
A). 10 metres B). 5 metres
C). 15 metres D). 25 metres
-- View Answer
7). A man walks 9 metres towards South and turns right and walks 12 metres and then turns right and walks 6 metres. Then he turns right and walks 6 metres and then turns left and walks 10 metres and then again turns left and walks 20 metres. Now in which direction the man is facing.
A). South direction B). East direction
C). West direction D). North East direction
-- View Answer
8). A than goes 5 km due east, then 5 Ian due south and then 5 km south east. His distance from the starting point is
A). 15 km. B). 10 km.
C). \( \Large 5 \left(\sqrt{2}+1\right)\ km. \) D). \( \Large \left(5\sqrt{3}-1\right) km. \)
-- View Answer
9). A vehicle starts from point P and runs 20 kms. towards north, turns to its right and runs 15 kms. It then turns to its right and runs another 20 kms to reach the end poith Q. The distance travelled by the vehicle and the distance between P and Q are
A). 55, 20 kms. B). 20, 55 kms.
C). 55, 15 krns. D). 15, 20 kms.
-- View Answer
10). A starts and walks towards south. He then turns to his right and walks 3 km and then again turn left and walks 5 km. In which direction is he from the starting point.
A). West B). South
C). North D). North East
-- View Answer