The following is the list of four integrated steel plants in the country
1. Bhilai 2. TISCO 3. IISCO 4. Bokkaro
Which of the following combinations lists all the plants in the public sector?


A) 1, 2 and 4

B) 1, 3 and 4

C) 2, 3 and 4

D) None of these

Correct Answer:
B) 1, 3 and 4


Part of solved Industries and Infrastructure questions and answers : General Knowledge >> Economy >> Industries and Infrastructure








Comments

No comments available




Similar Questions
1). Which of the following statements regarding the iron and steel plant at Bhilai, Rourkela and Durgapur are correct?
1. These plants were established in public sector during the Second Five Year Plan.
2. These are located in the steel raw material belt.
3. These were established with the help from Britain, Soviet Union and Sest Gramany respectively.
A). 1 and 2
B). 2 and 3
C). 1 and 3
D). 1, 2 and 3
-- View Answer
2). Match the following :
A. Dutt Committee 1. Village and Small Scale Industries
B. Raj Committee 2. Direct Taxes
C. Wanchoo Committee 3. Agricultural Taxes
D. Karve Committee 4. Industrial Licensing
A B C D
A). 1 2 3 4
B). 4 3 2 1
C). 1 4 3 2
D). 2 3 4 1
-- View Answer
3). Consider the following statements :
1. The Ministry of External Affairs is in charge of monetary policy in India
2. The Ministry of External Affairs is in-charge of foreign exchange rate determination in India.
3. The Ministry of Commerce puts forward the Export-Import Policy in India
4. The Planning Commission prepares the Annual Budget of the Government
Which of the statements is/are correct?
A). 1, 2 and 3
B). 2 only
C). 3 only
D). 2 and 4
-- View Answer
4). The Kelkar proposals which were in the news recently were the :
A). recommendations for reforms in the power sector
B). recommendations for tax reforms
C). guidelines for the privatisation of public sector undertakings
D). guidelines for reducing vehicular pollution, and the promotion of CNG use
-- View Answer
5). Which of the following has been recommended by Kelkar Committee?
A). Introduction of a two rate personal income tax schedule - 20% up to an income
of Rs.4 lakh and 30% for income exceeding Rs.4 lakh.
B). The general rate of depreciation for plant and machinery to be reduced to 15%
from the existing level of 25%.
C). Both (a) and (b)
D). None of the above
-- View Answer


6). Which of the following constitute the World Bank?
1. International Bank of Reconstruction and Development
2. International Finance Corporation
3. International Development Association
4. International Monetary Fund
Choose the correct answer from the codes given below:
A). 1, 2 and 3
B). 1 and 2
C). 1 and 3
D). 1, 2, 3 and4
-- View Answer
7). The headquarters of IMF and World Bank are located at :
A). Geneva and Montreal
B). Geneva and Vienna
C). New York and Geneva
D). Both Washington DC
-- View Answer
8). Voting rights in the IMF are distributed on the basis of :
A). one country, one vote
B). proportion to the share of the income of the country in the world income
C). proportion to contributions given by each country
D). proportion to quota allotted to countries from time to time
-- View Answer
9). "World Development Report" is an annual publication of :
A). United Nations Development Programme
B). International Bank of Reconstruction and Development
C). World Trade Organization
D). International Monetary Fund
-- View Answer
10). Match the following:
Publishers Publication
A. Ministry of Industry 1. Report on Currency and Finance
B. Central Statistical Organisation 2. Economic Survey
C. Reserve Bank of India 3. Wholesale Price Index
D. Ministry of Finance 4. National Accounts Statistics
Below options are given in A B C D order
A). 4 3 2 1
B). 3 4 1 2
C). 4 3 1 2
D). 3 4 2 1
-- View Answer